Παρασκευή 23 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ
Συνέρχεται το 8ο Τακτικό Συνέδριο της ΠΕΑΕΑ

Σήμερα στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σήμερα είναι η πρώτη μέρα του 8ου Τακτικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ),που πραγματοποιείται στην αίθουσα "Αντωνιάδης" στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Πατησίων 76). Η έναρξη της Συνόδου θα γίνει στις 8 π.μ. και θα διαρκέσει έως τις 7.30 μ.μ.

Το πρόγραμμα των εργασιών θα ανοίξει ο γενικός γραμματέας της Ενωσης Φ. Τσέκερης,που θα χαιρετίσει και θα παρουσιάσει τους ξένους προσκεκλημένους και τους εκπροσώπους των φορέων. Ενδιάμεσα η χορωδία της ΠΕΑΕΑ θα διανθίσει μουσικά το πρόγραμμα και στη συνέχεια ο πρόεδρός της Ν. Τερζόγλου θα παρουσιάσει την Εκθεση Δράσης του ΔΣ της Ενωσης. Θα γίνει ο Οικονομικός Απολογισμός και Προϋπολογισμός από τον ταμία Σ. Πολίτη,καθώς και η Εκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από ξένους προσκεκλημένους.

Μετά τη διακοπή για γεύμα στις 12.30, το απογευματινό πρόγραμμα των εργασιών της Συνόδου θα συνεχιστεί με ομιλίες αντιπροσώπων.

Αύριο Σάββατο 24.4.99 θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των εργασιών του Συνεδρίου που θα αρχίσει στις 9 π.μ. με ομιλίες αντιπροσώπων. Στη συνέχεια θα γίνει έγκριση Απολογισμού, Απόφασης και Ψηφισμάτων. Επίσης εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής, ψηφοφορία για το ΓΣ και οι εργασίες του Συνεδρίου θα κλείσουν στις 5 μ.μ. με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας.

- Φέτος η ΠΕΑΕΑ περνά στο 35ο έτος της δράσης της. Ολα αυτά τα χρόνια η Ενωση λειτούργησε κανονικά, με διακοπή τα χρόνια της χούντας. Μετά το 1974 άρχισαν να εγγράφονται μαζικά οι αγωνιστές. Ετσι οργανώθηκαν Παραρτήματα σ' όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Σήμερα λειτουργούν πάνω από 210 και απ' αυτά 70 στην Αττική.

Για την καλύτερη οργάνωση της πρακτικής δουλιάς λειτουργούν σήμερα 11 Περιφερειακές Επιτροπές και 34 Νομαρχιακές.

Το Συνέδριο της ΠΕΑΕΑ πραγματοποιείται κάθε 3 χρόνια όπως το καταστατικό της ορίζει. Το πρώτο Τακτικό Συνέδριο συνήλθε τον Απρίλη του 1984. Του Συνεδρίου προηγείται η σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου της Οργάνωσης, τα μέλη του οποίου εκθέτουν στη Διοίκηση της ΠΕΑΕΑ τη δράση των Παραρτημάτων που παρακολούθησαν το χρόνο που πέρασε και την εκθέτουν στη Σύνοδο που παίρνουν μέρος.

Στο φετινό Συνέδριο δήλωσαν συμμετοχή αντιπρόσωποι από Ρουμανία, Ρωσία, Κύπρο, Σερβία και άλλες χώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ