Παρασκευή 23 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Πέρασαν πάνω από 2 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας συντρόφου, συζύγου, πατέρα και παππού ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΥ.Παρά το χρόνο που κυλάει, η μνήμη του παρέμεινε ολοζώντανη.

Αυτές τις μέρες, που συνεχίζονται οι βάρβαροι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ ενάντια στο λαό της Γιουγκοσλαβίας, ο νους γυρίζει στο παρελθόν, σε εποχές πολέμου και τις συνέπειες που τις ζήσαμε. Δυστυχώς οι γκάνγκστερς του ιμπεριαλισμού ξεπερνούν τη βαρβαρότητα των χιτλερικών και των ομοίων τους στις συγκρούσεις του παρελθόντος.

Με θλίψη και ανησυχία παρακολουθούμε τους βάρβαρους βομβαρδισμούς άμαχων και γυναικόπαιδων και αυτό εν ονόματι της "υπεράσπισης" των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο λαός της Γιουγκοσλαβίας όμως, τούς αντιμετωπίζει ηρωικά και τον θαυμάζουμε. Σ' αυτόν το λαό αξίζει κάθε είδους βοήθεια.

Στη μνήμη του Γιώργου και για την ονομαστική του γιορτή, προσφέρω για τα θύματα του πολέμου 100.000 δρχ., ως δεύτερη δόση και 20.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", ο οποίος ανελλιπώς μάς ενημερώνει για τις τραγικές εξελίξεις. Γιάννα Τρικαλινού

* * *

Σήμερα, 23 Απρίλη, συμπληρώνονται 2 χρόνια από τις 23 Απρίλη 1997, που μας άφησε για πάντα ο αγαπημένος και αξέχαστος σύζυγος, πατέρας και παππούςΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΣ,βετεράνος του ΚΚΕ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Γεννήθηκε το 1920 στην Αγία Θέκλη επαρχίας Πάλλης Κεφαλονιάς. Εφηβος ακόμη προσανατολίστηκε στο αριστερό κίνημα. Μέλος του ΚΚΕ έγινε το 1938. Αργότερα εκλέχτηκε γραμματέας της ΠΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ. Στην Κατοχή εντάχθηκε στις Εθνικοαπελευθερωτικές οργανώσεις ΕΑΜ - ΕΛΑΣ. Αγωνίστηκε με αυταπάρνηση, μαζί με άλλους Κεφαλονίτες ενάντια στους κατακτητές Ιταλογερμανούς.

Το 1946 συλλαμβάνεται και φυλακίζεται στο Αργοστόλι και την Πάτρα. Εξορίζεται για ένα χρόνο στην Ικαρία. Δραπετεύει και έρχεται στην Αθήνα. Δουλεύει παράνομα στην ΚΟ του ΚΚΕ. Τον Οκτώβρη του 1947 ανεβαίνει στο βουνό στην περιοχή Ρούμελης και Θεσσαλίας ως αξιωματικός του Επιτελείου της 2ης Μεραρχίας του ΔΣΕ.

Με την υποχώρηση του ΔΣΕ το φθινόπωρο του 1949 περνάει στις ανατολικές χώρες. Στην αρχή ήταν κομματικός γραμματέας του Συλλόγου των Ελλήνων Πολ. Προσφύγων στην Ουγγαρία και αργότερα στη Ρουμανία. Από το 1969 ως το 1972 ήταν γραμματέας της Οργάνωσης του ΚΚΕ Δυτικής Ευρώπης. Στο 8ο Συνέδριο, το 1961, εκλέγεται μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Επανεκλέγεται στο 9ο Συνέδριο το 1973, στο 10ο το 1978 και στο 11ο το 1982.

Επαναπατρίζεται το 1976. Το 1978 ήταν γραμματέας της ΚΟ Δυτικής Πελοποννήσου, Δυτικής Στερεάς, Κεφαλονιάς και Ζακύνθου. Από το 1979 και για 12 χρόνια ήταν δάσκαλος και Διευθυντής στην Κομματική Σχολή του ΚΚΕ και μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής.

Στις βουλευτικές εκλογές του 1977 και 1985 ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο Νομό Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Επίσης ήταν μέλος του Ιστορικού Τμήματος της ΚΕ και μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Δημοσιογράφων Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη του και για τα δυο χρόνια από το θάνατό του, που συμπληρώνονται σήμερα, η γυναίκα του Δέσποινα, τα παιδιά του και τα εγγόνια του, που θα τον θυμούνται πάντα, προσφέρουν 40.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές, μέσω ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας, της οποίας ήταν μέλος.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΗ ΒΑΧΛΙΩΤΗ, η γυναίκα του και ο γιος του προσφέρουν στη "Δημοκρατική Μέριμνα" 10.000 δρχ. και η αδερφή του Φρόσω 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

* * *

Πέρασαν 10 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΟΝΤΗΣ,μέλος του ΚΚΕ.

Για την ονομαστική του γιορτή προσφέρω 5.000 δρχ. στην ΚΟΒ Νεάπολης Κοκκινιάς, 5.000 δρχ. στο Παράρτημα Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ και 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", τον καθημερινό του σύντροφο.

Η συντρόφισσά του Ζιμπουλιά Σπόντη.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΑΚΑ, η σύζυγός του πρόσφερε 5.000 δρχ. στην ΚΟΒ Εκατόδεντρων.

* * *

Για τον πολυαγαπημένο μου σύντροφο κομμουνιστή, αγωνιστή ειρηνιστή και ΑνθρωποΓΙΩΡΓΟ ΤΟΛΙΑΤΗ,προσφέρω στη μνήμη του για τη γιορτή του, 100.000 δρχ. μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου για τις ευρωεκλογές και 10.000 δρχ. στο σύντροφό μας "Ριζοσπάστη".

Ιωάννα Γλέζου - Τολιάτη

* * *

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας πατέρα ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ και για τη σημερινή γιορτή του, καθώς και στη μνήμη της πολυαγαπημένης μητέρας μας ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ Γεωργίου ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ,προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Λούλα και Θεόδωρος Διακουμής

* * *

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης αγωνίστριας, της τρυφερής και μεγάλης ανθρωπίστριας ΤΑΣΙΑΣ ΚΟΥΝΑ, μέλους του ΚΚΕ, προσφέρομε στο ΚΚΕ 10.000 δρχ. Η οικογένειά της

* * *

Στη μνήμητου συζύγου της ΛΑΖΑΡΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ και των παλαίμαχων αγωνιστών ΚΩΣΤΑ ΛΟΥΛΕ,ΚΩΣΤΑ ΒΑΣΑΛΟΥ,ΧΑΡΟΥΛΑΣ ΚΕΠΕΣΗ,ΝΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ,ΤΙΜΟΥ ΠΕΡΛΕΓΚΑ και ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ, η Μαρία Παπαγιάννη πρόσφερε 15.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, μέσω ΚΟΒ Ταμπουρίων Κερατσινίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ