Σάββατο 24 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βιβλιοπαρουσιάσεις και συγγραφείς

Η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών,την προσεχή Δευτέρα (7μμ) στην αίθουσα "Μ. Αβέρωφ" (Γενναδίου 8), οργανώνει εκδήλωση με θέμα "Μνήμη Δημοσθένη Ζαδέ". Θα χαιρετίσει ο πρόεδρος της ΕΕΛ Παναγιώτης Τσουτάκος.Θα μιλήσουν οι λογοτέχνες: Κώστας Καρούσος ("Ο άνθρωπος - ποιητής Δ. Ζαδές"), Βίβιαν Γιαννούδη - Αυγερινού ("Ο δοκιμιογράφος Δ. Ζαδές"), Δημήτρης Αθανασίου ("Ο πεζογράφος Ζαδές"), Στάθης Παρασκευόπουλος ("Ο Δ. Ζαδές και η Κυπαρισσία"). Θα απαγγείλουν οι Αλεξάνδρα Βαϊτση - Βάκρου, Βίκυ Γεωργέτη.Η ΕΕΛ διοργανώνει μία ακόμη εκδήλωση: Στις 28/4 (7μμ) για τη μακρονησιώτικη λογοτεχνία,με την ευκαιρία της έκδοσης του βιβλίου του Κλεόβουλου Δ. Δενδρινού "Αγνωστες σελίδες από τη Μακρόνησο 1948 - 1950",το οποίο θα προσφερθεί δωρεάν. Για την περιπέτεια του βιβλίου που γραφόταν στο κολαστήριο της Μακρονήσου θα μιλήσει ο Μιχάλης Σταφυλάς και θα διαβάσει ο ηθοποιός Δημήτρης Πετράτος.

  • Στο "Βιβλιοπωλείο" (Σκρα 97 - 99 Καλλιθέα) στις 27/4 (8μμ) οι εκδόσεις Καστανιώτη θα παρουσιάσουν το βιβλίο της Αμάντας Μιχαλοπούλου "Οσες φορές αντέξεις". Αποσπάσματα θα διαβάσει η Μαργαρίτα Μυτιληναίου.
  • Η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Επιστημόνων - Καλλιτεχνών και οι εκδόσεις Τάσου Πιτσιλού θα παρουσιάσουν στις 28/4 (6μμ) στου "Ελευθερουδάκη" (Πανεπιστημίου 17), το βιβλίο της ποιήτριας Κασσιανής - Αννίτας Κουτσουβέλη "Αγγελοι πίσω από τα κάγκελα".Θα μιλήσουν οι Μιχάλης Σταφυλάς και Κυριάκος Βαλαβάνης. Ο Λεόντιος Πετμεζάς θα παρουσιάσει τα σχέδια της προέδρου της ΕΕΕΚ, Ελπίδας Μητροπούλου - Χοπ, που εικονογραφούν το βιβλίο.
  • Η Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης Φερών - Βελεστίνου - Ρήγα και ο εκδοτικός οίκος "Ομόνοια" της Ρουμάνας ελληνίστριας Ελενας Λαζάρ, κυκλοφόρησαν σε μια καλαίσθητη δίγλωσση έκδοση (ελληνικά - ρουμανικά) τα πρωτοποριακά πολιτικά κείμενα του Ρήγα (1757 - 1798), με τίτλο "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ" (Επαναστατική Προκήρυξη, Δίκαια του Ανθρώπου, Σύνταγμα, Θούριος). Η μετάφραση είναι των Χριστίνας Μπακάνου - Ιόν Μπραντ,τα προλογικά κείμενα του Δημήτρη Καραμπερόπουλου,η ρουμάνικη βιβλιογραφία των Ελενας Λαζάρ - Μαρίας Ραφαήλα. Η έκδοση αυτή κυκλοφόρησε στα βουλγαρικά και ετοιμάζεται στα ρωσικά, γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά και ιταλικά.
  • Το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών Βιβλιοπωλών Ελλάδας παρουσιάζει από χθες στο Ζάππειο έκθεση βιβλίου, με τίτλους 160 εκδοτών. Στα πλαίσια της έκθεσης αύριο (11πμ - 1μμ και 6 - 8μμ) θα λειτουργήσει εργαστήρι ζωγραφικής για παιδιά 6 - 13 ετών, με θέμα την ειρήνη. Τα καλύτερα έργα θα βραβευτούν στο τέλος της έκθεσης (9/5) και θα εκτεθούν όλα σε περίπτερα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ