Κυριακή 25 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
"Ανοιξη" για την ευρωπαϊκή αγορά του Μάρτη}

"Ανοιξη" για την ευρωπαϊκή αγορά το Μάρτη

Μπορεί ο Μάρτης να αποδεικνύεται συχνά γδάρτης, αλλά αυτή τη φορά αν έγδαρε κάποιους αυτοί είναι οι Ευρωπαίοι που αγοράζουν σαν τρελοί, με αποτέλεσμα να σημειωθεί αύξηση πωλήσεων κατά 20,2% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 1998.

Το γκρουπ της "Φολκσβάγκεν" που συμπεριλαμβάνει εκτός των ομώνυμων αυτοκινήτων και τα Audi, Seat και Scoda κατέκτησε την πρώτη θέση με ποσοστό 18,2%. Εντυπωσιακή η παρουσία των Ιαπώνων που κατέκτησαν τη δεύτερη θέση με ποσοστό 12,7%, χάρη κυρίως στην Toyota που σαρώνει το πρώτο τρίμηνο, πραγματοποιώντας ρεκόρ πωλήσεων σε Ελλάδα, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Ιρλανδία και Ουγγαρία. Μόνο στη χώρα μας έχουν πωληθεί 9.500 αυτοκίνητα έχοντας πραγματοποιήσει αύξηση 67%, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Εξίσου καλά έχουν πάει και οι Γάλλοι, αφού το γκρουπ PSA (Πεζό - Σιτροέν) έχει πιάσει την τρίτη θέση με 11,7% ξεπερνώντας την GΜ που ακολουθεί με 11,5% και τη Ford με 11,4%. Ανησυχητικό για "κάποιους" που σνομπάρουν την κορεατική δύναμη και το μερίδιο 2,9% που κατέκτησαν οι σχιστομάτηδες που πέτυχαν αύξηση πωλήσεων 55,5%!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ