Τρίτη 27 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Φινάλε με ... τρικυμία

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα, νικώντας στον τελικό τη Βουλιαγμένη, όμως τα επεισόδια μετά το τέλος του ματς αμαύρωσαν την εικόνα

Στα κόκκινα βάφτηκε το φετινό πρωτάθλημα πόλο και φυσικά όχι μόνο επειδή ο Ολυμπιακός κατάφερε δίκαια να πάρει τα σκήπτρα από τη Βουλιαγμένη και να στεφθεί πρωταθλητής για τη χρονιά που μας πέρασε. Τα πρωτοφανή επεισόδια που ακολούθησαν τη λήξη του τρίτου τελικού και οι συμπλοκές ανάμεσα σε οπαδούς των ερυθρολεύκων και του ΝΟΒ, με τραυματισμούς και ζημιές, αμαύρωσαν την εικόνα του αθλήματος.

Χωρίς να τηρηθεί κανένας κανόνας ασφαλείας, με τις δυνάμεις της Αστυνομίας και του Λιμενικού να είναι σχεδόν ανύπαρκτες, σε ένα κολυμβητήριο 800 ατόμων βρέθηκαν τουλάχιστον 1.300... Η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη από την αρχή και όταν στο τέλος του παιχνιδιού οι οπαδοί του Ολυμπιακού άρχισαν να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος, τα πνεύματα άναψαν για τα καλά. Μάχες σώμα με σώμα, ανταλλαγές καρεκλών και διαφημιστικών πινακίδων, ενώ μερικοί έπεσαν και μέσα στην πισίνα. Από τη μανία των χούλιγκαν δε γλίτωσαν ούτε τα γραφεία του ΝΟΒ, καθώς δεν έμεινε τζάμι όρθιο. Από τις εκτοξεύσεις αντικειμένων χτυπήθηκε στο μάτι ο έφορος της Βουλιαγμένης Νίκος Κλιμάκης. Η διοίκηση του ΝΟΒ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία καταγγέλλει τη διοίκηση του ερασιτέχνη Ολυμπιακού σαν υπεύθυνη για τα έκτροπα. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Βουλιαγμένης, ο Ολυμπιακός αν και είχε πάρει 70 εισιτήρια έφερε στο κολυμβητήριο πολύ περισσότερους οπαδούς που μπήκαν μέσα με το έτσι θέλω.

Απόλυτος κυρίαρχος

Στην κορυφή του ελληνικού πόλο φρόντισε να ανέβει ο Ολυμπιακός πριν τη μάχη που δίνει σήμερα στο Ζάγκρεμπ για να κατακτήσει και την κορυφή της Ευρώπης, αφού αντιμετωπίζει στον πρώτο τελικό του Κυπελλούχων τη Μλάντοστ (19.00 ΕΤ-1). ΟΙ "ερυθρόλευκοι", με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την άνετη επικράτηση τους στον Πειραιά, πήραν και το τρίτο παιχνίδι με 5-4 χάρη σε ένα γκολ του Γιάννη Θωμάκου 5.46 πριν το τέλος. Σημαντική η συμβολή και του πορτιέρο Μάκη Βολτυράκη, που απέκρουσε σουτ του Μάζη 5 πριν το τέλος. Τα εννιάλεπτα του παιχνιδιού ήταν: 1-2, 1-1, 1-0, 1-2.

Για τον πρωταθλητή Ολυμπιακό σκόραραν οι: Θωμάκος 2, Πλατανίτης 1, Βαφειάδης 1, Κραβαρίτης 1, ενώ για τη γηπεδούχο Βουλιαγμένη τα γκολ πέτυχαν οι Αφρουδάκης 2, Μαυρωτάς 1, Λοράντος 1.

  • Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τροπαίου φιλοδοξεί να κάνει σήμερα η Πάτρα στη Βουδαπέστη, που αγωνίζεται στον πρώτο τελικό του Λεν Τρόφι με αντίπαλο την Ουίπεστ.
  • Εξάλλου για το Τσάμπιονς Καπ η Βουλιαγμένη αγωνίζεται σήμερα στη Βουδαπέστη με την ουγγρική Βαζούτας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ