Πέμπτη 29 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Αποφασίζει η ΟΥΕΦΑ

Η OYEΦA θα εξετάσει στις 10 Μάη κατά τη διάρκεια σύσκεψης στη Γενεύη την πρόταση των 15 υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που έγινε τη Δευτέρα, για αποκλεισμό των γιουγκοσλαβικών ομάδων από τις διοργανώσεις της ηπείρου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χτες ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ενωσης, Εγκίντιους Μπράουν.

Στη σύσκεψη θα κληθούν να παραστούν εκπρόσωποι των εθνικών ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών, προκειμένου να εξεταστούν οι δυσκολίες που έχουν παρουσιαστεί με τη συμμετοχή ομάδων των Βαλκανίων στα ευρωπαϊκά κύπελλα της προσεχούς περιόδου, είπε ο Εγκίντιους Μπράουν, που άφησε να φανεί ότι είναι μάλλον αντίθετος στον αποκλεισμό του γιουγκοσλαβικού ποδοσφαίρου.

Εξάλλου, η παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ δεν κρύβει τον έντονο προβληματισμό της για την περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας, αφού όσο θα συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ και η κρίση στο Κοσσυφοπέδιο, τόσο θα εντείνονται και οι πιέσεις και για την αθλητική απομόνωση της Σερβίας, καθώς μάλιστα πλησιάζει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το καλοκαίρι στη Γαλλία. "Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα ακόμη με σιγουριά", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΦΙΜΠΑ Φλόριαν Βάνιγκερ, για την περίπτωση να αποκλειστεί η Γιουγκοσλαβία από το ευρωπαϊκό της Γαλλίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ