Πέμπτη 27 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εξοστρακίζονται τα καλλιτεχνικά μαθήματα

«Ουσιαστική κατάργηση του μαθήματος των Καλλιτεχνικών στο Λύκειο σημαίνει η πρόσφατη οδηγία του υπουργείου Παιδείας που εστάλη στα Λύκεια, με την οποία τα μαθήματα των Καλλιτεχνικών της Α` και Β` Λυκείου δε συνυπολογίζονται στο βαθμό του απολυτηρίου, σαν μαθήματα "ειδικότητας"». Αυτό τονίζει σε ανακοίνωση - διαμαρτυρία το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ).

Οπως είναι ήδη γνωστό, με την «Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση», συρρικνώθηκε η διδασκαλία του μαθήματος της τέχνης, αφού δεν είναι πλέον μάθημα «κορμού», αλλά «επιλογής» στην Α` και Β` Λυκείου και διδάσκεται μόνον εάν το επιλέξει ικανός αριθμός μαθητών. Στη Γ` Λυκείου δε διδάσκεται καθόλου.

«Οταν διακηρύσσεται η "Γενική Παιδεία" και η ανάγκη συγκρότησης δημιουργικών προσωπικοτήτων, ικανών, με κριτική σκέψη και ευθυκρισία», συνεχίζει η ανακοίνωση, «είναι εντελώς ανακόλουθο να υποβαθμίζεται η διδασκαλία της τέχνης στη Μέση Εκπαίδευση, τη στιγμή, μάλιστα, που οι ίδιοι οι μαθητές, κατά την επαφή τους με το υπουργείο Παιδείας, ζήτησαν να έχουν στη ΜΕ πιο πολλές ώρες σχέση με την Τέχνη σαν ένα από τα πιο σημαντικά τους αιτήματα».

«Ελπίζουμε», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΕΤΕ, «πως θα ευαισθητοποιηθεί η πολιτεία και ο νέος υπουργός Παιδείας στην ανάγκη αυτή, που αποτελεί αναπνοή και ελπίδα για την ποιότητα ζωής στην κοινωνία μας με τα μεγάλα και αδυσώπητα προβλήματα που αντιμετωπίζει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ