Κυριακή 2 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
Πλουτίζουν καταστρέφοντας

Του Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ

Ηταν μια από τις ανεπανάληπτες εκείνες παλιές ταινίες του Τσάρλι Τσάπλιν, που είχε συγκεντρώσει την άγρια επίθεση του μακαρθισμού. Ο Σαρλό εμφανιζόταν να εμπορεύεται τζάμια, που κουβαλούσε, ως γυρολόγος, στην πλάτη του, σ' ένα αυτοσχέδιο ξύλινο πλαίσιο. Πριν όμως κάνει τη βόλτα του για να πουλήσει στις γειτονιές, έβαζε ένα βοηθό συνένοχο - (ας πούμε το ΕΥΡΩ - ΝΑΤΟ, σήμερα) - που προπορευόταν και έσπαζε με μια σφεντόνα, τα τζάμια των σπιτιών. Ακολουθούσε μετά ο Σαρλό και πουλούσε... αποκατάσταση τζαμιών.

Αν στη θέση της σφεντόνας, βάλουμε σήμερα τους φονιάδες - πυραύλους που σωρεύουν νεκρούς και καταστρέφουν την παραγωγική και οικονομική υποδομή της Γιουγκοσλαβίας, τότε έχουμε την πρώτη αντιστοιχία με την καλή εκείνη ταινία του Σαρλό. Αυτοί, δηλαδή, που σπέρνουν τώρα τη βιβλική καταστροφή, που αποτελεί την τρομοκρατική έκφραση του καπιταλισμού, θα έρθουν, μετά, αν καταφέρουν να κονιορτοποιήσουν τη χώρα του υπερήφανου λαού που αντιστέκεται, να προσφέρουν "βοήθεια αποκατάστασης" των καταστροφών που οι ίδιοι προκάλεσαν!

Μια προοπτική, που θα σήμαινε ολοκληρωτική υποταγή στο πλέγμα των αρπακτικών συμφερόντων του παγκοσμιοποιημένου κεφαλαίου και της μονοκρατορικής επικυριαρχίας.

Ανήκει, στα ανήκουστα της κυβερνητικής "μεσιτείας", ότι στέλεχός της εμφανίζεται να προτείνει, ή, να προϊδεάζει, ως προπομπός, για ένα "μίνι σχέδιο Μάρσαλ", για... ενίσχυση των Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένης της Γιουγκοσλαβίας. Και τα λέει αυτά γνωρίζοντας ότι η Ελλάδα καθηλώθηκε, ως προς την ανάπτυξή της, υποταγμένη στο δόγμα Τρούμαν, της ωμής και απροκάλυπτης αμερικανικής κηδεμονίας, μετά την ένοπλη βρετανική επέμβαση.

Ηταν τότε που ο Αμερικανός διοικητής της "ελληνικής" Επιτροπής Εξωτερικού Εμπορίου, εγκατεστημένος στο υπουργείο Εμπορίου της πλατείας Κάνιγγος, λειτουργούσε ως υπερυπουργός και γκαουλάιτερ, ανάμεσα στους Ελληνες υπουργούς και τους διοικητές των νομισματοπιστωτικών αρχών. Και ήταν η υπογραφή του, νόμος του κράτους, ακόμη και για την ποσόστωση εισαγωγής... προφυλακτικών και την κατανομή τους, (κοντενζάν), ανά την επικράτεια. Αυτή ήταν η "βοήθεια" της υποταγής στο αμερικανικό κεφάλαιο και τα κελεύσματά του. Και αυτά τα συμφέροντα αναδιανομής της λείας συνοδεύουν την απίστευτη πειρατική επιχείρηση κατά της Γιουγκοσλαβίας. Και όχι μόνο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ