Κυριακή 2 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
Σκάκι μέσω Ιντερνετ

Σκάκι "Ιντερνετ"
Γιατί δε συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ο Γκάρι Κασπάροβ (!;)
  • Σε εξέλιξη οι εθνικές κατηγορίες. Τον Ιούλη η Α' Εθνική.
  • Νέες εξελίξεις δρομολογούνται στο παγκόσμιο σκάκι μετά την απόφαση της FIDE (Διεθνούς Σκακιστικής Ομοσπονδίας), να διεξάγονται και να αξιολογούνται σκακιστικές παρτίδες, αλλά και ολόκληρα τουρνουά, μέσω "Ιντερνετ", γεγονός, όπως υποστηρίζουν οι αρμόδιοι της FIDE - αλλά περιέργως και ο Γκάρι Κασπάροβ - που θα βοηθήσει σε παγκόσμια κλίμακα τη διάδοση του σκακιού, αλλά και τα οικονομικά της ίδιας της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

    Ηδη ο πρόεδρος της FIDE Ιλουμτζίνοβ εξουσιοδότησε συμπατριώτη του επιχειρηματία να ιδρύσει εμπορική εταιρία στο Λονδίνο για λογαριασμό της FIDE και να δραστηριοποιηθεί εμπορικά σε ό,τι αφορά το σκάκι μέσω "Ιντερνετ".

    Είναι γεγονός ότι υπάρχει μια αλματώδη συμμετοχή σε όλο τον κόσμο - αλλά και στην Ελλάδα - με σκακιστικούς αγώνες μέσω των Η/Υ, (υπολογίζονται σε περισσότερους από 5.500.000 ενεργούς σκακιστές - σκακίστριες στη δύναμη της FIDE), αλλά πρέπει να προσεχτεί ιδιαίτερα, η εμπορευματοποίηση των παρτίδων μέσω "Ιντερνετ", προκειμένου να αξιολογηθούν αυτές οι παρτίδες... (ΕΛΟ).

    • Ερωτηματικά και ανησυχία έχουν οι ανά τον κόσμο οπαδοί του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή Γκάρι Κασπάροβ (σ.σ. υπογραμμίζουμε, το πρώην, γιατί ορισμένοι συνάδελφοι αποκαλούν συνέχεια τον Κασπάροβ παγκόσμιο,ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο παγκόσμιος πρωταθλητής της FIDE είναι, εδώ και χρόνια, πάλι ο Ανατόλι Κάρποβ. Συγκεκριμένα, σε πρόσφατο - 22.4.99 - δημοσίευμα σχετικό με το ματς "προωθημένου Σκακιού", διαβάζουμε το εξωφρενικό, "... κατόπιν αυτού, ως αντικαταστάτης του παγκόσμιου πρωταθλητή επιλέχτηκε ο Κάρποβ" (...) με την επίμονη άρνησή του να συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της FIDE).

    O ίδιος ο Κασπάροβ ισχυρίζεται ότι είναι ο ισχυρότερος παίκτης στον πλανήτη, η απόδοσή του σε ΕΛΟ, (για το Μάη το τρέχον ΕΛΟ του είναι 2828!), το επιβεβαιώνει. Τι κρύβεται, όμως, πίσω από την άρνησή του; Φοβάται τους νέους κορυφαίους, ή με αυτό τον τρόπο κεντρίζει το ενδιαφέρον των μεγάλων εταιριών και χορηγών, κερδίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά;

    Πιστεύουμε, ότι μόνο αγωνιστικά και όχι φραστικά μπορεί να ανακηρυχτεί παγκόσμιος πρωταθλητής της FIDE και αυτό περιμένει ο κόσμος του σκακιού από τον Κασπάροβ.

    • Πλησιάζουν στο τέλος τους οι Διασυλλογικοί αγώνες Β' και Γ' Εθνικής κατηγορίας, αφού σήμερα διεξάγεται ο 6ος προτελευταίος γύρος. Την περασμένη Κυριακή, μερικές από τις συναντήσεις ήταν για τη Β' Εθνική: Παγκράτι - Φοίβος Πειραιά 20 - 19 (5 - 5), Παπάγου - Αιγάλεω 24 - 16 (7 - 3), Προηγούνται Κόρινθος, Παπάγου, Πανελλήνιος με 11 βαθ. και 106 - 96 - 93 πόντους. Στο β' όμιλο Γλυφάδα - Μάτι 21 - 18 (5,5 - 4,5) Πειραϊκός - ΕΟΣ Αχαρνών 26 - 14 (8 - 2). Προηγούνται τα Ανω Λιόσια με 15 β. και η Ε. Ποντίων Μελισσίων με 13 βαθμού
    ς.


    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ