Τετάρτη 5 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ερευνα σε βάθος ζητά το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά

Την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή του εκφράζει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά προς τους δυο σοβαρά τραυματισμένους εργατοτεχνίτες, οι οποίοι την περασμένη Κυριακή και ενώ δούλευαν στο πλοίο "Φλαγκ Μαρού" στην πλωτή δεξαμενή του Περάματος, έπεσαν από σκαλωσιά ύψους τεσσάρων μέτρων.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του συνδικάτου, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και ενώ εκτελούσαν εργασίες για την εξαγωγή του κωνικού κελύφους (προστατευτικό καπάκι) του άξονα και της προπέλας του πλοίου, το μαντεμένιο καπάκι έσπασε, τα κομμάτια του οποίου μαζί με τα λιπαντικά υλικά εκτοξεύτηκαν στο γύρω χώρο. Οι δυο εργατοτεχνίτες Ματθαίος Ανάργυρος και Ραμάκης Κώστας νοσηλεύονται στο ΚΑΤ και στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά, ενώ ελαφρά τραυματίστηκε ο Γρηγόρης Δεικτάς.

"Απαιτείται - υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του Συνδικάτου - η πενταμελής Επιτροπή Ελέγχου, οι Λιμενικές Αρχές ακόμα και με τη συνδρομή ειδικών εμπειρογνωμόνων (χημικών, μηχανολόγων) να διεξάγουν λεπτομερή έρευνα πραγματογνωμοσύνης ώστε να βγουν τα αναγκαία συμπεράσματα και να μην ξανασυμβεί παρόμοιο τέτοιο ατύχημα που θέτει σε κίνδυνο το ύψιστο αγαθό που είναι η ανθρώπινη ζωή. Το πόρισμα της έρευνας πρέπει να δημοσιοποιηθεί και να αξιοποιηθεί στην κατεύθυνση να λαμβάνονται και να τηρούνται όλα τα πρόσθετα μέτρα ασφαλείας που απαιτούνται".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ