Τετάρτη 5 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΟΦΤΕΞ
Παράνομες οι διαθεσιμότητες

Παράνομες έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών τις διαθεσιμότητες των εργαζομένων της ΣΟΦΤΕΞ

Κόλαφος αποδεικνύεται για την κυβέρνηση η χτεσινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία χαρακτηρίζονται παράνομες οι διαθεσιμότητες του συνόλου των εργαζομένων στη ΣΟΦΤΕΞ και καλείται η διοίκηση της εταιρίας να τις αναστείλει, πράγμα και το οποίο έκανε. Ετσι, από σήμερα το πρωί όλοι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης επιστρέφουν στη δουλιά τους. Ομως, τα προβλήματα είναι πολλά, αφού είναι αδύνατον να ξαναρχίσει η παραγωγή λόγω του ότι η ΔΕΗ, εκτελώντας εντεταλμένη υπηρεσία,εδώ και ένα μήνα έχει κόψει το ρεύμα.

Η απόφαση αυτή αποδεικνύει, αν μην τι άλλο, ότι οι διαθεσιμότητες των εργαζομένων της ΣΟΦΤΕΞ έγιναν παράνομα από την κυβέρνηση, προκειμένου να εκβιάσει τους εργαζόμενους να αποδεχτούν το κατάπτυστο σχέδιο... συλλογικής σύμβασης εργασίας, που απαιτεί η αμερικανική υποψήφια αγοράστρια κοινοπραξία.

Και ενώ οι διαπραγματεύσεις για το ξεπούλημα της ΣΟΦΤΕΞ έχουν "παγώσει" εξαιτίας των παράλογων απαιτήσεων των Αμερικανών, ο υπουργός Ανάπτυξης Ε. Βενιζέλος εμφανίζεται αισιόδοξος ότι το πρόβλημα θα ξεπεραστεί σε όφελος των... εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ