Σάββατο 8 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ
Μήνυμα στους δυνάστες της Γης

Με ενός λεπτού σιγή - φόρο τιμής στα εκατοντάδες θύματα του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας - και με το μήνυμα "ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ειρήνη", οι κάτοικοι του Ασπροπύργου έστειλαν, χτες το βράδυ, το δικό τους αντιπολεμικό μήνυμα.

Τη συγκέντρωση, που διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Ασπροπύργου,στην πλατεία Δημαρχείου, κυριαρχούσαν τα πανό, τα συνθήματα και τα παιδιά. Τα παιδιά της πόλης, που με στόχους στο στήθος και πλακάτ, ύψωσαν τη δική τους φωνή υπέρ της ειρήνης και απαίτησαν το δικαίωμά τους στη ζωή. "Στέλνουμε μήνυμα στους ισχυρούς τη Γης, ότι: Πάντα θα υπάρχουν Λεωνίδες που θα φυλάττουν Θερμοπύλες", δήλωσε ο δήμαρχος Ασπροπύργου, Γιώργος Λιάκος, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης να μετονομαστεί η λεωφόρος ΝΑΤΟ σε λεωφόρο Βαλκανικής Ειρήνης.

"Η κυβέρνησή μας υπέγραψε τους βομβαρδισμούς και τις χερσαίες επιχειρήσεις, υπέγραψε και το εμπάργκο του πετρελαίου, παρόλο που αυτό δεν εξυπηρετεί μόνο τη στρατιωτική μηχανή του Μιλόσεβιτς αλλά και την παραγωγή της χώρας σε είδη πρώτης ανάγκης για την επιβίωση του λαού της Γιουγκοσλαβίας. Η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιεί διγλωσσία. Από τη μια συνυπογράφει το βρώμικο πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας και από την άλλη λέει πως είναι αντίθετη με τους βομβαρδισμούς και τις χερσαίες επιχειρήσεις". Με τα λόγια αυτά η Βάσω Λιάκου,πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ασπροπύργου, κατήγγειλε τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας. Και συνέχισε: "Στέλνουμε μήνυμα και απαιτούμε από τους νέους δυνάστες της Γης; Σταματήστε τώρα τους βομβαρδισμούς".

Στη συνέχεια, κάτοικοι, μαζικοί φορείς της πόλης και της ευρύτερης περιοχής πραγματοποίησαν πορεία, με πυρσούς αναμμένους, κατά μήκος της Λεωφόρου Δημοκρατίας ως την Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου, ενώ μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Ασπροπύργου επέδωσαν το ψήφισμα της συγκέντρωσης στο στρατόπεδο των Ειδικών Δυνάμεων, που βρίσκεται στην παραλία του Ασπροπύργου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ