Κυριακή 9 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
Στρατηγική και τύχη

για τη Φεράρι

Δεκαέξι χρόνια χρειάστηκε να περιμένει η Φεράρι για να γευτεί τη νίκη εντός έδρας, στην πίστα της Ιμολα. Οι 90.000 τιφόζι που μαζεύτηκαν στην πίστα Εντσο και Ντίνο Φεράρι, είδαν τα δύο δικά τους κόκκινα μονοθέσια να στέκουν στη δεύτερη γραμμή της εκκίνησης,πίσω από τις δύο Μακλάρεν Μερσέντες.

Ο Χάκινεν ξεκίνησε καταιγιστικά και δημιούργησε διαφορά σχεδόν αμέσως. Ο πιλότος της Μακλάρεν έκανε τον έναν ταχύτερο γύρο μετά τον άλλο και στον 16ο ήταν 13,4 δεύτερα μπροστά.Τότε "έχασε" τη Μακλάρεν η οποία χτύπησε με δύναμη στο προστατευτικό, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει.

Ο Κούλθαρντ έμεινε να κρατάει την πρωτιά για τη Μακλάρεν, και μάλιστα με διαφορά 3,7 δευτερόλεπτα. Τότε μίλησε η στρατηγική. Οι μηχανικοί της Φεράρι αποφάσισαν να κάνουν δύο πιτς στοπ, ενώ της Μακλάρεν ένα.

Ο Σουμάχερ έμεινε λιγότερο χρόνο στα πιτς, αφού χρειάστηκε να βάλει λιγότερα καύσιμα στο ρεζερβουάρ, με αποτέλεσμα να είναι ελαφρύτερος και να κάνει ταχύτερους γύρους. Ο Κούλθαρντ μπήκε στα πιτς και χρειάστηκε να μείνει για να φορτώσει καύσιμα για να τον κρατήσουν στον αγώνα μέχρι τέλους. Ο χρόνος που χάθηκε ήταν πολύτιμος και αυτό φάνηκε στο δεύτερο πιτς στοπ του Σουμάχερ. Εμεινε για λίγο έξω από την πίστα και με την επιστροφή του ήταν και πάλι εμπρός, κάνοντας τους τιφόζι να παραληρούν.

Ο Κούλθαρντ ακολούθησε και την τρίτη θέση στο βάθρο πήρε ο Ρούμπεν Μπαριτσέλο με τη Στιουάρτ Φορντ. Ο Μπαριτσέλο θυμήθηκε και αφιέρωσε την τρίτη του θέση, στον αείμνηστο 3 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή και συμπατριώτη το βραζιλιάνο, Αϊρτο Σένα που είχε σκοτωθεί στην ίδια πίστα την Πρωτομαγιά του 1994.

Ο Σουμάχερ, αφού ευχαρίστησε τη Φεράρι δήλωσε πανευτυχής ότι περιμένει τον επόμενο αγώνα, ως επικεφαλής της βαθμολογίας, ελπίζοντας ότι η Φεράρι θα αποδώσει το ίδιο καλά. Το επόμενο γκραν πρι θα πραγματοποιηθεί την άλλη Κυριακή στο Μονακό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ