Πέμπτη 13 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Σήμερα 13 Μάη συμπληρώνονται 2 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΥ, δάσκαλος. Ηταν πολυβασανισμένος από τις διώξεις επί δικτατορίας του Μεταξά και της χούντας. Στην Κατοχή πιάστηκε από τους Γερμανούς και κρατήθηκε για τριάμισι χρόνια στο στρατόπεδο του Νταχάου.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 20.000 δρχ. στο Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Ανω Ηλιούπολης, 20.000 δρχ. στην ΚΟ Ανω Ηλιούπολης και 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", του οποίου ήταν καθημερινός αναγνώστης.

Η γυναίκα του Στέλλα και η κόρη του Δάφνη Αργυρίου

* * *

Η Φώφη Γκότση, κόρη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΝΙΚΟΥ ΓΚΟΤΣΗ, ο οποίος εκτελέστηκε με απόφαση του έκτακτου στρατοδικείου στην Τρίπολη το 1949, προσφέρει στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ που κατάγονταν από το Νομό Ηλείας και έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για τη λευτεριά της πατρίδας, την ανεξαρτησία, τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό, στο ΚΚΕ, μέσω της Επιτροπής Ετεροδημοτών Ηλείων Αττικής, 40.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές.

* * *

Ο Κώστας Λώλας από τον Αετό Μεσσηνίας προσφέρει 20.000 δρχ. στη ΝΕ Ηρακλείου για τις ευρωεκλογές, στη μνήμη των συντρόφων του και συγχωριανών του, οι οποίοι εκτελέστηκαν με αποφάσεις ιταλικών στρατοδικείων, σκοτώθηκαν πολεμώντας ως αντάρτες του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, εκτελέστηκαν με αποφάσεις έκτακτων στρατοδικείων ή πέθαναν στις φυλακές και εξορίες: ΝΙΚΟΛΗ ΛΟΝΤΟΥ, ΒΑΣΙΛΗ, ΠΑΝΑΓΟΥ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΣΠΥΡΟΥ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΖΑΝΤΖΑ,ΘΑΝΑΣΗ ΛΩΛΑ,ΝΙΚΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ,ΔΗΜΟΥ και ΜΑΝΟΛΗ ΑΛΕΒΙΖΟΥ,ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΤΣΑΚΙΡΗ,ΛΑΜΠΡΟΥ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ,ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ (από τη Χίο), ΗΛΙΑ ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗ,ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ και ΚΩΣΤΑ ΓΚΟΤΣΗ,ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΕΜΟΙΡΗ,ΚΩΣΤΑ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ,ΛΥΣΣΑΝΔΡΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ,ΣΠΥΡΟΥ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ,ΓΙΑΝΝΗ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ,ΜΗΤΡΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ,ΑΛΑΜΠΑΣΗ,ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗ,ΣΩΤΗΡΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ και ΠΕΡΙΚΛΗ ΧΟΝΡΟΥ.

* * *

Ο συνταξιούχος Κώστας Αλεβίζος προσφέρει 40.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές.

* * *

Στη μνήμη της ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΓΑΡΑΜΑΝΙΔΟΥ και αντί για λουλούδια στον τάφο της, η φίλη της Βάσω Παπαδοπούλου προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης, 3.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές.

* * *

Στη μνήμη του συζύγου μου ΑΡΓΥΡΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, προσφέρω για τις ευρωεκλογές 35.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Λαμπρινής.

Γεωργία Ευσταθίου

* * *

Στη μνήμη των μελών της ΚΟΒ Λαμπρινής ΑΡΓΥΡΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ,ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΛΟΠΑΝΑ και ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΤΣΑΝΤΗΡΑ, προσφέρω 30.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές.

Γ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ