Κυριακή 16 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
Διασχολικά πρωταθλήματα σε όλη την Ελλάδα

Σήμερα στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Περιστερίου, το 11ο Σχολικό Κύπελλο Αττικής και την ερχόμενη Κυριακή, στη Θεσσαλονίκη, το 11ο Πανελλήνιο Σχολικό Κύπελλο

Ξεκίνησε χτες Σάββατο και συνεχίζεται σήμερα το πρωί στο Περιστέρι (Δωδεκανήσου και Αγ. Βασιλείου) το 11ο Σχολικό Σκακιστικό Κύπελλο Αττικής, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και τη συνεργασία της ΕΣΟ και το Σκακιστικό Σύλλογο ΠΣ Περιστερίου.

Χτες αγωνίστηκαν 950 περίπου μαθητές από νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, ενώ σήμερα αγωνίζονται όσοι προκρίθηκαν (400 περίπου), από τους οποίους οι νικητές θα παίξουν στο 11ο Πανελλήνιο Σχολικό Κύπελλο στη Θεσσαλονίκη.

- Στα πλαίσια αυτά, εντάσσονται και σημερινοί σχολικοί αγώνες που διοργανώνουν ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου και ο Ομιλος Σκακιστών Τριανδρίας, με την επωνυμία "Τριανδρία '99" για μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων.

Οι αγώνες, που άρχισαν χτες, συνεχίζονται σήμερα στο χώρο του 1ου και 2ου Γυμνασίου Τριανδρίας - Γυμναστηρίου 2, λεωφορεία Νο 17, 30, 37 και 14 - με ώρα έναρξης 17.00. Η τελετή λήξης και η απονομή επάθλων, θα γίνει στις 19.00.

- Το μεγαλύτερο μαθητικό πρωτάθλημα σκακιού στην Εύβοια, διοργανώνουν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας και ο Δήμος Χαλκιδέων, σε συνεργασία με την Ευβοϊκή Ενωση Σκακιστών.

Δεύτερη αγωνιστική σήμερα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κανήθου και από τις 10.30 θα παιχτούν 30λεπτες παρτίδες για τους 3 τελευταίους γύρους. Στους νικητές (1ος - 2ος - 3ος και 1ο κορίτσι από κάθε όμιλο), εκτός από την πρόκριση στα τελικά της Θεσσαλονίκης, θα δοθούν κατά την τελετή λήξης (ώρα 14.30) κύπελλα, μετάλλια, 1 σετ σκάκι και σκακιστικά βιβλία.

- Προκρίσεις για το 11ο Πανελλήνιο Σχολικό Κύπελλο 1999, είχαμε και από τους σχολικούς αγώνες των Δήμων Λεβαδέων, Κορωνείας και Αλιάρτου, στα πλαίσια της στήριξης του σχολικού σκακιού στο νομό από τη Νομαρχιακή Επιτροπή και το Σκακιστικό Ομιλο Λιβαδειάς "Ο ΛΕΒΑΔΟΣ".

Μερικοί νικητές ήταν: Μάρκου Πέτρος 6ο ΔΣ 5 β. σε 5 αγώνες Μητραλιός Γιάννης 10ο ΔΣ 5 β., Κωσταγιάννης Λουκάς 9ο ΔΣ 5 β. Λαιδώρης Λουκάς 6ο ΔΣ 3 β. στους 3 αγώνες.

- Με μεγάλη επιτυχία έγιναν και τα σχολικά πρωταθλήματα Κορυδαλλού, Ηλιούπολης και του Δήμου Κηφισιάς. Στον Κορυδαλλό πήραν μέρος 142 μαθητές και μαθήτριες από 25 σχολεία του δήμου, με νικητές τους Μ. Καρακασιλιώτη 4,5 β. στους 5 αγώνες, Σπ. Κολατσίδη 4 β., Μ. Στρατηγό, Δ. Χελιδόνη από 3,5 β. Στην Ηλιούπολη συμμετείχαν 78 μαθητές από νηπιαγωγεία και δημοτικά, με πολλούς νικητές, μερικοί από τους οποίους και οι Δράτσας Πέτρος 5 στους 5, Ζαχείλας Χρήστος 5/5, Κεφαλάς Γιώργος 5/5, Συνοδινός Βαγγέλης 5/5 κ. ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ