Κυριακή 16 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • Με θετικό αποτέλεσμα τη νίκη της Αικ. Φαχιρίδου επί της ισχυρής Γιουγκοσλάβας Μ. Μανάκοβα στον 3ο γύρο και αρνητικό την ήττα της Αννας Μπότσαρη από την Γεωργιανή Σ. Νικολάτζε, συνεχίζουν την προσπάθειά τους για πρόκριση στο "Ζονάλ 1.5" της Τυφλίδας, στα πλαίσια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Γυναικών. Η Φαχιρίδου είχε 2. β, οι Μπότσαρη και Μακροπούλου (στον 1ο γύρο κληρώθηκε... με την Ελληνίδα Αλεξ. Στείρη) από 1,5 β., η Στείρη 0,5 β. και η Πετράκη χωρίς βαθμό. Προηγούνταν οι Γιουγκοσλάβες Μοϊκοβιτς, Βουξάνοβιτς, Γκολετιάνι, Λομινεϊσβίλι, Χουρτζίτσε, Νικολάτζε, (όλες Γεωργιανές) Προυντίκοβα (Γουγκ.) από 2,5 βαθμούς στους 3 αγώνες.
  • Ενδιαφέρον και με μικρό παράβολο, (καλό είναι να καταργηθεί τελείως το παράβολο συμμετοχής, γιατί είναι παράνομο και αντίθετο με τους αθλητικούς νόμους), τουρνουά για ΒΕΤΕΡΑΝΟΥΣ, διοργανώνουν οι Ενώσεις Σκακιστών Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς σε δύο Ομίλους. Εναν όμιλο για 45 - 55 χρόνων και έναν όμιλο για 55 και άνω. Οι αγώνες θα γίνουν (στην ΕΣΘ - Αμαλίας 45, τηλ. 826.353) με ελβετικό σύστημα 7 γύρων και χρόνο σκέψης 30 λεπτά για κάθε παίκτη, στις 17, 18 και 19 Μάη το απόγευμα. Πληροφορίες κ. Μαστροβασίλης Γαβριήλ τηλ. 847.729 ή κινητό 095/773258.
  • Σκακιστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Ανω Λιοσίων για το τριήμερο Κωνσταντίνου και Ελένης 20 - 21 - 22 Μάη, με αγώνες "Μπλιτς" αγώνα "Σιμουλτανέ" με τον ΕΜ Τάσο Τζούμπα και διαγωνισμό λύσης προβλημάτων του συνθέτη Κάρλο ντε Γκράντι.
  • "Η στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία είναι παράνομη, χωρίς καμιά ηθική βάση και επικίνδυνη για την ειρήνη στα Βαλκάνια.

Οι μαζικοί βομβαρδισμοί μιας ευρωπαϊκής πρωτεύουσας για πρώτη φορά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και οι ατελείωτες φάλαγγες των προσφύγων, αποτελούν στίγμα για την ανθρωπότητα. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις φέρουν ιστορική ευθύνη που σύρθηκαν σε αυτή την κατεύθυνση". Μέρος από το ψήφισμα - διαμαρτυρία της ΕΣΣΝΑ για τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ