Κυριακή 16 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 42
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στη μνήμη των γονιών μας ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ και ΜΑΡΙΑΣ,των αδελφών μας ΠΑΝΑΓΗ, ΕΡΑΣΜΙΑΣ και ΣΠΥΡΟΥ ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ,αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, καθώς και στη μνήμη όλων των αγωνιστών μελών του ΚΚΕ και της Εθνικής Αντίστασης της Κεφαλονιάς, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Δικηγόρων, 100.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές.

Κώστας Γεωργάτος

* * *

Στη μνήμη του αδελφού μου ΣΤΕΛΙΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ,του φίλου μου ΜΙΧΑΛΗ ΜΕΡΖΕΝΗ και του συναγωνιστή μου στη Μέση Ανατολή ΚΑΡΥΟΦΙΛΗ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ από το Διδυμότειχο, πολιτικού επιτρόπου τάγματος της 2ης Μεραρχίας του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε το 1950 στην Ευρυτανία, προσφέρω στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές 50.000 δρχ., μέσω της ΚΟΒ "Ριζοσπάστη".

Χρυσόστομος Ορφανός

* * *

Στις 21 Μάρτη 1999, ύστερα από σύντομη αρρώστια, άφησε την τελευταία του πνοή ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΠΑΝΤΕΛΗΣ Αθαν. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ.Γεννήθηκε το 1911 στην Αλατόπετρα Γρεβενών. Ορφανός από μικρός μπήκε στη βιοπάλη. Στα παιδικά του χρόνια, εργάστηκε ως οικοδόμος. Από το 1940 είναι παρών σε όλους τους αγώνες του λαού για τη λευτεριά και την ανεξαρτησία της πατρίδας, τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό.

Πήρε μέρος στον πόλεμο του 1940. Στην Κατοχή, το 1942, έγινε μέλος του ΚΚΕ, εντάχθηκε στον ΕΛΑΣ και πήρε μέρος σε μάχες ενάντια στους κατακτητές. Αναδείχτηκε σε υπεύθυνες θέσεις στις εθνικοαπελευθερωτικές οργανώσεις της περιοχής και ανέπτυξε αξιόλογη δραστηριότητα. Μετά την Απελευθέρωση, διώχτηκε ο ίδιος και η οικογένειά του.

Το φθινόπωρο του 1946, εντάχθηκε στο ΔΣΕ. Στις αρχές υπηρέτησε σε μάχιμα τμήματα και αργότερα ήταν διοικητής του τάγματος εφοδιασμού του ΓΑ.

Με το τέλος του Εμφύλιου, βρέθηκε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, όπου παρέμεινε πάνω από ένα τέταρτο του αιώνα. Εργάστηκε σε εργοστάσια και οικοδομικές επιχειρήσεις, σε υπεύθυνες θέσεις, ενώ παράλληλα συμμετείχε στην κοινωνική και πολιτική ζωή του Συλλόγου των Πολ. Προσφύγων.

Το 1976 επαναπατρίστηκε με την οικογένειά του και εγκαταστάθηκε στην αρχή στη Θεσσαλονίκη και αργότερα στην Αλατόπετρα, όπου συνέχισε τη δραστηριότητά του για τα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκε.

Τον διέκρινε η αταλάντευτη πίστη στα ιδανικά του ΚΚΕ και των προοδευτικών δυνάμεων. Με την εντιμότητα, την ευθύτητα και την εργατικότητά του, αποσπούσε την εκτίμηση και το σεβασμό του περιβάλλοντος.

Θα μείνει στη μνήμη μας, καθώς και στη μνήμη όσων τον γνώρισαν, η μορφή του υποδειγματικού συζύγου και πατέρα, του ακούραστου αγωνιστή που αφιέρωσε τη ζωή του στους αγώνες του λαϊκού κινήματος. Εφυγε ικανοποιημένος, γιατί εκπλήρωσε το καθήκον του και άφησε πίσω του για κληρονομιά μια λαμπρή Ιστορία που θα μείνει ολοζώντανη στη μνήμη μας.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της πατρικής γης που τον σκέπασε.

Στη μνήμη του, πρόσφεραν η σύζυγός του Ελευθερία και τα παιδιά του Στέφανος, Αθανάσιος και Αθανασία 20.000 δρχ. στο Ενημερωτικό Δελτίο της ΠΕΕΠΠ και 20.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

* * *

Στη μνήμη του αδερφού μου ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ,ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στις 21 Σεπτέμβρη 1986. Και του πατέρα μου ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ,αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, μέλους του ΚΚΕ από το 1974 και δημοτικού συμβούλου στο Δήμο Κουφαλίων από το 1974 ως το 1982, που πέθανε στις 25 Μάη 1998, προσφέρω για τις ευρωεκλογές, μέσω ΚΟΒ Κουφαλίων, 30.000 δρχ.

Το μνημόσυνό τους θα γίνει την επόμενη Κυριακή, 23 Μάη, στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης.

Κώστας Χαραλαμπίδης

* * *

Αύριο, 17 Μάη, συμπληρώνονται 6 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΑΡΔΗ από τη Σιάτιστα Κοζάνης. Μετά τον Εμφύλιο, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, από όπου επαναπατρίστηκε με τη σύζυγό του το 1986 και ζούσαν στη Σιάτιστα.

Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη του αδερφού του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΦΑΡΔΗ,μαχητή του ΔΣΕ που σκοτώθηκε σε ενέδρα το 1948, η σύζυγός του Δήμητρα Φαρδή προσφέρει 20.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Σιάτιστας, για τις ευρωεκλογές.

* * *

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που έφυγε από κοντά μας η αγαπημένη μας ΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΗ, μέλος του ΚΚΕ, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Εζησε για πολλά χρόνια πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε 15.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Ο σύζυγός της Γιώργης Αγγέλης

Τα παιδιά της και τα εγγόνια της

* * *

Σήμερα, 16 Μάη, συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΗΛΙΑ ΝΤΟΥΜΑ,αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Ολη του τη ζωή την αφιέρωσε στον αγώνα για τη δημοκρατία, την εθνική ανεξαρτησία και το σοσιαλισμό. Ο θάνατός του άφησε μεγάλο κενό σε όλους τους φίλους και συγγενείς και ιδιαίτερα στην οικογένειά του.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 15.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές.

Η σύζυγος Μενεξιά

Τα παιδιά Γεώργιος, Ελένη, Θεόδωρος, η νύφη, ο γαμπρός

Τα εγγόνια Ηλίας, Μελπομένη και Δημήτρης

* * *

Στη μνήμη του συμπέθερου ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ,που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας και αντί για στεφάνι στη σορό του, προσφέρω 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Αικατερίνη Αρ. Καλαρουτάκου

* * *

Στις 6 Μάη συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από το θάνατο του ΓΙΑΝΝΗ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ,μέλους του ΚΚΕ από το 1943. Γεννήθηκε το 1921 στο Περιβόλι Δομοκού από γονείς αγρότες, με προοδευτικές ιδέες. Αντάρτης του ΕΛΑΣ στην Κατοχή και μαχητής του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στη Βουλγαρία.

Επαναπατρίστηκε το 1982 και συνέχισε τη δράση του ως μέλος του ΚΚΕ.

Ως το τέλος της ζωής του, διακινούσε το "Ριζοσπάστη" στην Πολίχνη, όπου έμενε.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ "Παύλου Μελά" Πολίχνης, 15.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές και 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Η γυναίκα του Δέσποινα

Τα παιδιά του Βασιλική, Κώστας - Αλίτσια

Ο εγγονός του Γιάννης

* * *

Πέρασαν 4 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΣΥΛΛΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, δικηγόρου, στελέχους του ΚΚΕ και από τους ιδρυτές της Επιτροπής Ειρήνης Θεσσαλονίκης. Ηταν ακούραστος υπερασπιστής των καταδιωκόμενων αγωνιστών σε όλη την περίοδο μετά τον εμφύλιο πόλεμο.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του πρόσφερε 100.000 δρχ. στην ΚΟ Θεσσαλονίκης και 100.000 δρχ. στην Επιτροπή Ειρήνης Θεσσαλονίκης.

* * *

Στις 19 Μάη κλείνει ένας χρόνος χωρίς τον σύζυγο και πατέρα μας αγωνιστή Μακρονησιώτη ΔΗΜΗΤΡΗ ΟΥΓΓΡΙΝΟ,μέλος του ΚΚΕ από τα Καλύβια Πέλλας. Εχασε την άνιση μάχη με τον καρκίνο, που τον ταλαιπώρησε τα τελευταία χρόνια.

  • Σήμερα, Κυριακή 16 Μάη, γίνεται το χρονιάτικο μνημόσυνό του και καλούμε τους συντρόφους, συγγενείς και φίλους του να τιμήσουν μαζί μας τη μνήμη του.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε στο κόμμα του, το ΚΚΕ, μέσω της ΝΕ Πέλλας 20.000 δρχ. για τη μάχη των ευρωεκλογών.

Η σύζυγος Τραϊανή

Τα παιδιά Μιχάλης, Γιώργος και Αλέκος

* * *

Η Στέλλα Τσιρώνη - Χατζηνώτα προσφέρει 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Δικηγόρων Θεσσαλονίκης, στη μνήμη του αδελφού της ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΡΩΝΗ και των άλλων δέκα στελεχών του ΚΚΕ από την Καρδίτσα, που εκτελέστηκαν στη Λαμία στις 9 Μάη 1947.

* * *

Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ (Λάκης) από το χωριό Θαυμακός (Σκάρμιτσα) Δομοκού, που πέθανε στις 14 Γενάρη 1999, σε ηλικία 72 χρόνων, και κηδεύτηκε στο Βύρωνα, ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Για τον αγώνα του ενάντια στους κατακτητές πιάστηκε, κρατήθηκε στις φυλακές της Καρδίτσας, των Τρικάλων, στου Αβέρωφ, της Κέρκυρας και εξορίστηκε στα Γιούρα. Αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από 12 χρόνια με σοβαρά κλονισμένη την υγεία του.

Στη μνήμη του, ο αδελφός του Αντώνης Αντωνόπουλος πρόσφερε στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, 5.000 δρχ.

* * *

Στις 20 Μάη συμπληρώνονται 6 μήνες από το θάνατο του αγαπημένου συζύγου μου ΒΑΣΙΛΗ ΧΡΗΣΤΟΥ.

Στη μνήμη του, προσφέρω στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, μέσω ΚΟΒ "Αγ. Παρασκευής", 50.000 δρχ.

Φωτούλα Χρήστου

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή πατέρα μου ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΝΤΑΛΑΡΗ και των αδελφών μου ΔΗΜΗΤΡΗ, ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΑΝΤΑΛΑΡΗ και ΝΙΚΟΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗ,ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΕΪΚΟΥ,ΜΑΓΔΑΣ ΦΛΩΡΑΚΗ,ΑΘΗΝΑΣ ΖΟΡΜΠΑΤΟΥ,ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ και ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ,προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Χαλανδρίου, 50.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές.

Νίκος Μανταλάρης

* * *

Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ γεννήθηκε στην Μπαμπίνη Αιτωλοακαρνανίας το 1928. Υπήρξε απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ και διευθυντής για πολλά χρόνια της Σιβιτανιδείου Σχολής. Στην εποχή του Εμφύλιου, αν και ακόμη πολύ νέος, υπήρξε αγνός πατριώτης και φλογερός αγωνιστής.

Εφυγε από κοντά μας στις 11 Απρίλη 1999.

Αγαπημένε πατέρα μου, ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει.

Η κόρη σου

* * *

Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ,η οποία πέθανε πριν από ένα χρόνο στις 16 Μάη 1998, ήταν μέλος της ΚΟΒ "Λαμπράκη" Τούμπας Θεσσαλονίκης.

Στη μνήμη της προσφέρω 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" τον οποίον διακινούσε κάθε Κυριακή και 30.000 δρχ. στην ΚΟΒ "Λαμπράκη" για τις ευρωεκλογές.

Ο σύζυγός της Ζαφείρης Ελευθερίου

* * *

Ο ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ από το Ποδοχώρι Καβάλας, που πέθανε πριν από 3 χρόνια, στέλεχος Κομματικής Οργάνωσης Σταυρούπολης, ήταν το στήριγμα της λειτουργίας των Γραφείων της.

Στη μνήμη του η γυναίκα του προσφέρει στο "Ριζοσπάστη" 5.000 δρχ.

* * *

Συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από το θάνατο του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΠΑΣΟΥΡΗ,αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη του η σύζυγος και τα παιδιά του προσφέρουν 20.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

* * *

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΔΑΡΛΑΓΙΑΝΝΗ από το Βογατσικό Καστοριάς, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, μέλους του ΚΚΕ, προσφέρουν στη ΝΕ Καστοριάς οι συναγωνιστές του: Α. Α. 12.000 δρχ., και Ι. Δ., Θ. Ε. και Ν. Ρ. από 1.000 δρχ. ο καθένας.

* * *

Συμπληρώνονται 3 χρόνια από το θάνατο της αγαπημένης μας ΑΓΝΗΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε 5.000 δρχ. στη ΝΕ Καστοριάς για τον προεκλογικό αγώνα του ΚΚΕ.

Ο σύζυγός της Γιώργος Νικόπουλος

Τα παιδιά Ζωή και Στέργιος


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ