Τρίτη 18 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ
Ζητούμενο ο αγωνιστικός διεκδικητικός προσανατολισμός

Την ανάγκη αλλαγής των συσχετισμών στη ΔΟΕ, ώστε να αναδειχτεί μια ηγεσία αντάξια των σημερινών κρίσιμων περιστάσεων, επισημαίνει η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα"

Αγωνιστικό κάλεσμα για να κόψει ο κλάδος των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τα βαρίδια που θέλουν να τον κρατήσουν πίσω από τις ανάγκες για αγώνα ανατροπής της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής απευθύνει η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών" Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,ενόψει των γενικών συνελεύσεων των διδασκαλικών συλλόγων, που ξεκινούν την Πέμπτη 20 Μάη.

Οι γενικές συνελεύσεις γίνονται σε μια περίοδο όπου ο απάνθρωπος πόλεμος, που άναψαν οι αμερικανοΝΑΤΟικοί ιμπεριαλιστές στη Γιουγκοσλαβία, μαίνεται. Η ΔΕΕ επισημαίνει τις σοβαρότατες ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης, που συνυπέγραψε υπέρ του πολέμου τονίζοντας ότι ο φρικιαστικός πόλεμος δεν είναι τίποτε άλλο παρά η συνέχιση της εκμεταλλευτικής πολιτικής του κεφαλαίου "με τα βάρβαρα δολοφονικά στρατιωτικά μέσα" και έτσι "μπορούμε να κατανοήσουμε ευκολότερα και τον καθημερινό πόλεμο που βιώνουμε ενάντια στο βιοτικό μας επίπεδο, ενάντια στα δημοκρατικά, εργασιακά μας δικαιώματα και κατακτήσεις". Και αυτόν τον καθημερινό πόλεμο, σημειώνει η ΔΕΕ, "τον ζήσαμε εντονότατα και φέτος με την αντιδραστική αναδιάρθρωση της εκπαίδευσης, την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων όπως το 8ωρο, τον Υπαλληλικό Κώδικα που καταργεί τη μονιμότητα, το μεγαλειώδη αγώνα των μαθητών ενάντια στον εκπαιδευτικό μεσαίωνα του νέου εκπαιδευτικού νόμου, την κατάργηση της επετηρίδας και βασικών κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων" και "θα τον δούμε στην αξιολόγηση- χειραγώγηση, στην κατάργηση της δημόσιας δωρεάν παιδείας και περίθαλψης, στην ουσιαστική συρρίκνωση της σύνταξης και του εφάπαξ και γενικά στην επίθεση σε κάθε δικαίωμα που μας έχει απομείνει".

Οσο για την πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ, η ΔΕΕ σημειώνει ότι έγινε κοινωνικός εταίρος της κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου, καθώς "μέσα από τους διαβόητους κοινωνικούς διαλόγους, είτε ανοιχτά, είτε παθητικά και συγκαλυμμένα στήριξε όλες τις αντεργατικές αντιλαϊκές κυβερνητικές επιλογές. Ακόμα και το βάρβαρο ΝΑΤΟικό πόλεμο τον αντιμετωπίζει ως απλός παθητικός τηλεθεατής".

Η γενική συνέλευση κάθε συλλόγου, τονίζει η ΔΕΕ, έχει σήμερα την ιστορική ευθύνη να εκλέξει αντιπροσώπους που θα αναδείξουν μια ηγεσία στον κλάδο αντάξια των σημερινών κρίσιμων περιστάσεων, θα προσανατολίζει σε ταξική διεκδικητική κατεύθυνση τον κλάδο, θα αναστήσει ένα ταξικό εκπαιδευτικό κίνημα.

Η ΔΕΕ καλεί σε αγώνα και διαφύλαξη αυτού του αγώνα με την ενίσχυση της ΔΕΕ, που με συνέπεια αντιπαλεύει κάθε αντιλαϊκό μέτρο και διεκδικεί:

  • Καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση, δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή και ενιαίο 12χρονο βασικό Σχολείο για όλα τα παιδιά βασισμένο σε σύγχρονο Αναλυτικό Πρόγραμμα.
  • Κατάργηση συνολικά του Ν. 2525 και όλων των νομοθετικών ρυθμίσεων που απορρέουν απ' αυτόν.
  • Υπεράσπιση και διεύρυνση της ενιαίας Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας.
  • Κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης και παραπαιδείας.
  • Επαναφορά της Επετηρίδας και μαζικούς διορισμούς.
  • Κανένα αξιολογητή στο σχολείο και την τάξη.
  • Οχι στη λειτουργία του Δημοσίου Σχολείου σε ανταποδοτική βάση, στην καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων και στη διαμόρφωση υποτελών πολιτών μέσα από το νέο τύπο σχολείου, που προωθείται το λεγόμενο "ολοήμερο σχολείο".
  • Ουσιαστική αύξηση των αποδοχών (καθαρές αποδοχές 400.000 για νεοδιόριστο), γνήσιες ΣΣΕ και ΑΤΑ, διπλασιασμός των οικογενειακών επιδομάτων και χορήγηση τους και στους δύο συζύγους).
  • Κατάργηση των αντιασφαλιστικών Νόμων.
  • Οχι στον αναχρονιστικό Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα.
  • Εξίσωση ωραρίου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πρωινή βάρδια με 15 μαθητές ανά Νηπιαγωγό και Δάσκαλο Α' και Β' τάξης και 20 μαθητές για τις υπόλοιπες τάξεις.
  • Αφορολόγητο στο ύψος των ετήσιων αποδοχών του νεοδιόριστου, τιμαριθμοποίηση φορολογικής κλίμακας.
  • Αυτόματη - ταχύρυθμη εξομοίωση για όλους τους απόφοιτους Παιδαγωγικής Ακαδημίας, επιμόρφωση και μεταπτυχιακά στα παιδαγωγικά Τμήματα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ