Τετάρτη 19 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΑΡΙΑ ΒΑΖΟΥΡΑ (φωτογραφία), αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, δολοφονήθηκε στην οδό Φαίδρας αρ. 1 στο Θησείο, στο Μεγάλο Δεκέμβρη του 1944.

ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΚΑΠΛΑΝΗ,κομμουνίστρια, που εκτελέστηκε το 1949 στην Αθήνα.

ΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ σύμβολο κομμουνιστή, εκτελέστηκε. ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΖΟΥΡΑΣ (φωτογραφία), γιος της Μαρίας Βαζούρα, ταγματάρχης του ΔΣΕ. Σκοτώθηκε στη μάχη του Καρπενησιού. ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΕΛΗΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ,ανιψιά της Μαρίας Βαζούρα, μαχήτρια του ΔΣΕ. Σκοτώθηκε στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις το 1949. ΒΟΥΛΑ ΒΑΖΟΥΡΑ (φωτογραφία) αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης. Πήρε μέρος σε όλες τις εκδηλώσεις, ως στέλεχος του ΚΚΕ και πολλών μαζικών οργανώσεων από τα 18 χρόνια της ως τα 72 που μας άφησε στις 15 Αυγούστου 1996. ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΛΑΝΑΣ,ΑΥΡΑ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΟΥ,ΡΟΥΛΑ ΚΟΥΚΟΥΛΟΥ,ΣΠΥΡΟΣ ΚΩΤΣΑΚΗΣ (Νέστορας), ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΣ,ΑΛΕΚΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ,ΧΑΡΟΥΛΑ ΚΕΠΕΣΗ,ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΘΟΔΩΡΗΣ,ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΒΡΙΕΛΑΤΟΣ.

Στη μνήμη τους, καθώς και στη μνήμη του ανιψιού μας ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΥΡΣΑΡΗ,που μας άφησε πρόσφατα και όλων όσοι έπεσαν στο μεγάλο αγώνα, προσφέρω στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές 150.000 δρχ. για να ακούγεται δυνατότερη η μόνη αληθινή φωνή.

Παναγιώτης Βαζούρας

* * *

Ο αντιστασιακός Φίλιππας Ανθούλης προσφέρει, μέσω ΚΟΒ "Αγ. Παρασκευής" 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές στη μνήμη των ΑΛΕΚΟΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ (φωτογραφία) δικηγόρου γαμπρού του, στελέχους του ΚΚΕ, ο οποίος πέρασε 20 χρόνια στις φυλακές και τις εξορίες, καθώς και στη μνήμη των εξαδέλφων του ανταρτο-ΕΠΟΝιτών ΣΟΦΟΚΛΗ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ (φωτογραφία) και ΠΑΥΛΟΥ ΤΡΙΜΑΝΗ.

* * *

Η μάνα μου ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΓΚΡΟΖΑ,πέρασε στη ζωή της πολλά βάσανα. Ο άντρας της δάσκαλος, ήταν εξορία. Τα παιδιά της επίσης εξορία. Ο πατέρας μας, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΡΟΖΟΣ,που τον χάσαμε πριν από 13 χρόνια, ήταν δάσκαλος από τον Παλαιόπυργο Ιωαννίνων, πήρε μέρος στον ελληνοϊταλικό πόλεμο με το βαθμό του ανθυπολοχαγού και του απονεμήθηκε Μετάλλιο Ανδρείας.

Στην Κατοχή εντάχθηκε στην Εθνική Αντίσταση μαζί με τα παιδιά του. Ηταν διερμηνέας στο 15ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ. Για την αντιστασιακή δράση του εξορίστηκε στη Ζάκυνθο.

Στη μνήμη τους προσφέρω για τις ευρωεκλογές 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ηλιούπολης.

Δήμητρα Αντωνίου

* * *

Πέρασαν 6 χρόνια από το θάνατο του ΜΙΜΗ ΣΤΡΙΓΚΟΥ,μέλους του ΚΚΕ, μέλους του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ Κοκκινιάς, και μέλους του ΚΣ της ΠΕΑΕΑ.

Στη μνήμη του ο φίλος του Παν. Μεταξάς πρόσφερε 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 5.000 δρχ. στο Παράρτημα Κοκκινιάς.

* * *

Την 1η Μάη 1999 έκλεισε για πάντα τα μάτια της η παλαίμαχη αγωνίστρια για τη λευτεριά και την ανεξαρτησία της πατρίδας ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ μέλος του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ Κοκκινιάς.

Στη μνήμη της και αντί για στεφάνι στον τάφο της, τα μέλη του Παραρτήματος Κοκκινιάς προσφέρουν 5.000 δρχ. στον καθημερινό της σύντροφο, το "Ριζοσπάστη".

* * *

Στις 23 Απρίλη 1999 έκλεισε ένας χρόνος από τότε που μας άφησε ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΑΚΗΣ (Απόλλων). Πήρε μέρος στην ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου στις 25 Νοέμβρη 1942. Στον Εμφύλιο, ήταν μαχητής του ΔΣΕ.

Τιμώντας τη μνήμη του προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", 90.000 δρχ., στην ΚΟ Κιλκίς, και στο Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Κιλκίς 50.000 δρχ.

Χριστίνα Μακράκη, τα παιδιά και τα εγγόνια

* * *

Με τη συμπλήρωση 3 χρόνων από το θάνατο του συζύγου μου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΓΛΟΥ προσφέρω 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Κατίνα Παρασκευόγλου

* Επίσης στη μνήμη του Δημήτρη Παρασκευόγλου τα αδέρφια του Στέλλα και Βαγγέλης Χαλκίδας προσφέρουν 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη του αξέχαστου συμπατριώτη μου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΑΝΤΡΕΑ ΡΑΜΠΑΒΙΛΑ μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος στάθηκε πιστός και αταλάντευτος ως το τέλος της ζωής του στα ιδανικά και τους αγώνες του ΚΚΕ για εθνική ανεξαρτησία, ειρήνη, δημοκρατία και σοσιαλισμό, και αντί για λουλούδια στον τάφο του, προσφέρω στην ΚΟΒ Καλλιθέας Θεσσαλονίκης 30.000 δρχ. για τα 56 χρόνια της θρυλικής ΕΠΟΝ και για τις ευρωεκλογές.

Βασίλης Σακέτας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ