Πέμπτη 20 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΕΥΓ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΧΑΪΔΩ ΤΖΙΛΕΡΗ ΑΧΙΛ. ΒΑΓΕΝΑΣ ΜΑΤΘ. ΦΩΣΚΟΛΟΣ ΝΤΙΝΟΣ ΚΑΠΕΛΑΣ ΜΙΧ. ΓΟΥΛΙΟΣ Κ. ΒΟΖΙΟΣ ΕΛ. ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ ΙΩΝ. ΔΡΙΧΟΥΤΗΣ ΦΩΤ. ΓΕΩΡΓΟΥΛΙΑ ΝΙΚ. ΓΚΕΝΑΣ ΣΤΕΛ. ΚΟΥΠΑΣ ΚΩΝ. ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΓΙΑΝ. ΜΑΝΙΤΣΑΡΑΣ ΘΕΟΔ. ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΘΕΟΔ. ΒΑΝΙΩΤΗΣ ΕΛ. ΒΑΝΙΩΤΗ ΛΑΜΠ. ΠΡΑΠΑΣ ΕΛΕΝ. ΤΣΙΡΟΥ ΜΑΡΚ. ΓΙΩΡΓΑΛΗΣ Μ. ΠΟΛΙΤΗΣ Μ. ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ ΓΙΑΝ. ΚΑΡΟΥΣΟΣ Π. ΤΣΟΛΑΚΗ ΓΙΩΡ. ΤΣΑΝΗΣ

Στη μνήμη του ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΒΑΗ (Αχιλλέα Πετρίτη) προσφέρω 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ. Τον γνώρισα στον Εμφύλιο ως Ταξίαρχο της 154ης Μεραρχίας στη Μουργκάνα, Λάκα Σούλι και στο Γράμμο. Παρ' όλο που ήμουν αντίπαλος στο 581ο Τάγμα Πεζικού ως άνθρωπο και στρατιωτικό ηγέτη τον εκτιμώ.

Στην οικογένειά του θερμά συλλυπητήρια.

Νικόλαος Λαγαστής από τον Παγώνδα Σάμου

* * *

Στις 8 Μάη 1999 πέθανε στον Πειραιά ο παλαίμαχος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και της δημοκρατίας ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΥΚΑΚΟΣ.Το 1940 πολέμησε στα αλβανικά βουνά τους εισβολείς και τραυματίστηκε. Στην Κατοχή πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και στη μάχη της Ηλεκτρικής, για να σωθεί το εργοστάσιο που έδινε ηλεκτρικό ρεύμα στην Αττική.

Για την αντιστασιακή δράση του πιάστηκε και καταδικάστηκε σε πολύχρονη φυλάκιση, που κλόνισε σοβαρά την υγεία του. Κρατήθηκε στις φυλακές Κάστορος, Κέρκυρας, Αβέρωφ, Βούρλων, Αίγινας και εξορίστηκε στα Γιούρα.

Στη μνήμη του και αντί για στεφάνι στον τάφο του η οικογένειά του και τα εξαδέλφια του Ηλίας, Χρήστος, Γιάννης και Μιχάλης Καλαμάρης πρόσφεραν 40.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ