Πέμπτη 20 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΛΕΪ ΟΦ
Η πιο μεγάλη ώρα

Οι δυο "αιώνιοι" κοντράρονται σήμερα στο ΣΕΦ, όπου ο νικητής στέφεται και πρωταθλητής

Τα ψέματα τελειώνουν σήμερα για τους δυο διεκδικητές του τίτλου στο πρωτάθλημα μπάσκετ, αφού Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κοντράρονται στο ΣΕΦ (21.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ) στον πέμπτο και καθοριστικό τελικό όπου ο νικητής παίρνει και το τρόπαιο.

Η μεγάλη στιγμή έφθασε λοιπόν για τους δυο "αιώνιους", που στο σημερινό παιχνίδι παίζουν τους κόπους μιας χρονιάς.

Οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν να εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο τρόπο το πλεονέκτημα έδρας που τους είχε δώσει η πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και να κατακτήσουν το τρόπαιο μες στο σπίτι τους. Σύμμαχός τους είναι και η παράδοση, αφού από τη στιγμή που καθιερώθηκαν οι τελικοί των πλέι οφ μόνο μια φορά έσπασε το πλεονέκτημα έδρας στο πέμπτο παιχνίδι και αυτός που το κατάφερε ήταν ο Ολυμπιακός. Παρ' όλα αυτά όμως ο Ντούσαν Ιβκοβιτς δε φαίνεται να καταλαβαίνει από προγνωστικά και παραδόσεις και δείχνει ιδιαίτερα προσγειωμένος. "Το παιχνίδι αυτό είναι όλη η χρονιά. Γι' αυτό το λόγο κάθε λάθος μπορεί να αποβεί καθοριστικό και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Ο Παναθηναϊκός είναι αυτός που έχει μεγαλύτερο πρόβλημα από μας γιατί πρέπει να νικήσει μες στην έδρα μας", τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν αφού τόσο ο Γκολντγουάιρ που χτύπησε με τον Μπουντούρη στο προηγούμενο παιχνίδι όσο και οι Παπανικολάου (τενοντίτιδα), Ρότζερς (πρόβλημα στο δεξιό αγκώνα) έδωσαν κανονικά το "παρών" στην τελευταία προπόνηση.

Την ευκαιρία να πληρώσουν τον Ολυμπιακό με το ίδιο νόμισμα όπως το 1994 όταν είχαν επικρατήσει στη Γλυφάδα (τότε έδρα του "τριφυλλιού") ψάχνουν σήμερα οι "πράσινοι" που θέλουν να διατηρήσουν τα σκήπτρα του πρωταθλήματος για δεύτερη συνεχή χρονιά. Η νίκη στο τέταρτο παιχνίδι καθώς και ο τρόπος που επιτεύχθηκε (σχετικά άνετα) έχει γεμίσει με αισιοδοξία τους παίκτες του Λευτέρη Σούμποτιτς που δηλώνουν έτοιμοι για το μπρέικ. Ολοι στο πράσινο στρατόπεδο από τη Δευτέρα απέφυγαν επιμελώς τις δηλώσεις, αφού, όπως είχαν πει αυτό, που τους ενδιαφέρει είναι οι πράξεις. Ολοι οι παίκτες έχουν τεθεί στη διάθεση του Λευτέρη Σούμποτιτς και αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ