Σάββατο 22 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Πολυήμερες μάχες στο Κασμίρ

ΣΡΙΝΑΓΚΑΡ.-

Διαδοχικά μπαράζ πυροβολικού εξαπέλυσε χτες ο στρατός της Ινδίας, προκειμένου να "ξεκαθαρίσει" τη μεθοριακή περιοχή Ντρας του τομέα Κάργκιλ στο Κασμίρ, όπου περίπου 400 Μουσουλμάνοι "εισβολείς" από το Πακιστάν διατηρούν θέσεις, ανέφεραν χτες πηγές προσκείμενες στις αρχές της Σριναγκάρ, της θερινής πρωτεύουσας του κρατιδίου.

"Η επιχείρηση του στρατού να αποκοπούν οι εισβολείς στο Ντρας (...) ήταν προοδευτικά ικανοποιητική", ανέφερε σχετικό ανακοινωθέν. Ο ακριβής αριθμός των νεκρών δε διευκρινίστηκε, αφού διεξαγόταν ακόμη "έρευνα".

Πριν τρεις ημέρες, πάντως, στρατηγός του ινδικού στρατού είχε ανακοινώσει ότι οι δύο πλευρές αντάλλαξαν πυρά αυτομάτων όπλων και βαρέως πυροβολικού, με τουλάχιστον 33 νεκρούς και 135 τραυματίες και από τις δύο πλευρές.

Το Ινδικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε το Πακιστάν πως "χρησιμοποιεί τους εισβολείς για να δημιουργήσει προβλήματα ασφαλείας στην Ινδία και ειδικά στο (διαφιλονικούμενο) Κασμίρ. Δεν υπήρξε άμεση απάντηση από πλευράς Ισλαμαμπάντ, ωστόσο το επίσημο Πακιστάν αποκρούει αυτές τις κατηγορίες.

Στο μεταξύ, το Κόμμα του Κονγκρέσου κατηγόρησε χτες τον πρωθυπουργό της Ινδίας, Αταλ Μπιχάρι Βάτζπαϊ, ότι οδήγησε σε "διπλωματικό φιάσκο" τα πράγματα, με την "προσπάθεια" να αποκαταστήσει διάλογο με το Πακιστάν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ