Κυριακή 23 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
Πάει για ρεκόρ η αγορά

Οι αισιόδοξοι υπολόγιζαν ότι η χρονιά θα έκλεινε με πωλήσεις που θα κειμένονταν μεταξύ 190.000 και 200.000 αυτοκινήτων. Τα επίσημα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων δείχνουν ότι το πρώτο τετράμηνο έχουν ήδη πωληθεί 97.470 αυτοκίνητα, κάτι που οδηγεί σε νέες εκτιμήσεις, που κάνουν λόγο για 230.000 πωλήσεις και ούτως ή άλλως για ένα ρεκόρ που θα υπερβαίνει τις 200.000 του 1991, την εποχή της απόσυρσης...

Ο Απρίλης υπήρξε ένας καλός μήνας, με πωλήσεις που πλησιάζουν τις 25.000 και άρα βελτιωμένος σε σχέση με το Μάρτη και το Φλεβάρη, αλλά πάντα πίσω από το Γενάρη, που είχε ξεπεράσει τις 31.000. Στο σύνολο η Toyota προηγείται και στο τετράμηνο και στο μήνα. Η Opel εξακολουθεί την επέλασή της, αν και ο Απρίλης ήταν μήνας αντεπίθεσης για τη Fiat, που πουλά πολύ στα γραφεία ενοικιάσεως. Ετσι το τετράμηνο δεύτερη είναι η Opel, που έχει αυξήσει τις πωλήσεις της κατά 87,8%, ενώ στον Απρίλη η Fiat. Ακολουθούν Hiundai, Citroen, η εντυπωσιακά ανεβασμένη Volkswagen και οι Nissan, Peugeot, Renault, Suzuki, Seat και Daewoo, που έχοντας τριπλασιάσει τις πωλήσεις της, συμπληρώνει τη δωδεκάδα.

Στα εκτός δρόμου η Suzuki με τα Jimny, Vitara και Crand Vitara κρατά τα σκήπτρα. Στα μικρά το Seicento έχει αφήσει πίσω το Atos. Στην κατηγορία Β η Citroen με το Saxo δέχτηκε την επίθεση "τιμής" της Fiat, με το Punto, που την ξεπέρασε τον Απρίλη, αλλά δεν την εκθρόνισε από την πρωτιά του τετραμήνου. Στα C το Astra εξακολουθεί να βασιλεύει, ενώ το Corolla απειλείται από το Accent. Στην κατηγορία D, η Toyota με το Avensis να βασιλεύει, βλέπει αντίπαλο μόνο στο Vectra, αφού το νέο μοντέλο της Opel είναι ήδη δεύτερο, διευρύνοντας το μερίδιό του. Στις κατηγορίες E, F και G η Mercedes έχει αντίπαλο μόνο τον εαυτό της και τους συμπατριώτες της. Καλά τα πάει το γερμανικό "αστέρι" και στα πολυμορφικά με τη σειρά Α, που έχει πουλήσει μόλις ένα αυτοκίνητο λιγότερο από τη Renault και το Scenic. Στα κάμπριο η γαλλική φινέτσα κυριαρχεί με τη Renault να προηγείται με βραχεία κεφαλή της Peugeot. Στα σπορ, όπως πάντα, το cupe της Hiundai αγοράζεται από τα 2/3 των αγοραστών, όπως και το MX-S της Mazda στα roadster.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ