Παρασκευή 4 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Σήμερα, 4 Ιούνη, κλείνουν 3 χρόνια από το θάνατο του ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΙΤΑΡΙΔΗ.Ως το τέλος της ζωής του, παρέμεινε πιστός στα ιδανικά του. Οσοι αγωνιστές τον γνώρισαν, τον θυμούνται με σεβασμό για τη συντροφικότητά του και την προσφορά του.

Στη μνήμη του, προσφέρω 15.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Η αδελφή του Πίτσα Ηρακλείδου

* * *

Σύντροφε λαέ της Ελλάδας, Σύντροφοι λαοί του κόσμου, ανοίξτε τα τυφλά παράθυρα, πάρτε στα χέρια σας τα κόκκινα λάβαρα - είναι το αίμα των παιδιών της Σερβίας - κάντε τα αστέρια, η κορυφή τους ν' αγγίζει το Απειρο.

Γιουγκοσλαβία: Χριστέ των χωρών του κόσμου, πάνω στο καμένο κορμί σου, της Λευτεριάς ο θρύλος ξαγρυπνάει.

Γιουγκοσλαβία: Γέννημα της απέραντης δύναμης, γέννημα της απέραντης ανθρωπιάς.

Γιουγκοσλαβία: Πήρες στα χέρια σου το φωτοστέφανο του Γαλιλαίου, του Τζορντάνο Μπρούνο κι είσαι Εσύ που νίκησες... Κι είσαι Εσύ η αυγή του θαύματος που έρχεται από τη σκοτεινιά του χάους κι απ' την πρώτη της δημιουργίας Αυγή.

Στη μνήμη του λατρεμένου μου συντρόφου ΜΑΚΗ ΛΙΜΠΕΡΑΤΟΥ, προσφέρω 20.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Νίκη Λιμπεράτου

* * *

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ αγαπούσε το τραγούδι (σαν αηδόνι), μα πιο πολύ το"Ριζοσπάστη".

Στη μνήμη του και αντί για στεφάνι στον τάφο του, ο κουνιάδος του Χρήστος και η ανιψιά του Βιργινία Παπαβαρύτη προσφέρουν 20.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

* * *

Πέρασαν 5 χρόνια από εκείνη την Πρωτομαγιά, που έφυγε με τον πιο δραματικό τρόπο και ανεπάντεχα η αγωνίστρια της ειρήνης και της προόδου ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΛΟΓΗΡΑΤΟΥ.Πάντα όμως στα χνάρια που πορεύτηκε χρόνια, μαζί με άλλους αγωνιστές που έφυγαν από τη ζωή, όπως ο Παλλήκαρης, ο Τσίρος, χιλιάδες νέοι αγωνιστές της ειρήνης συστοιχίζονται και προσθέτονται στο ποτάμι της ειρήνης. Με την ορμή του θα ανατρέψει τα σχέδια των πολεμοκάπηλων ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης και μαζί με τα κινήματα ειρήνης των άλλων λαών, με τη βοήθεια και τη συμπαράστασή τους στον ηρωικό και αδούλωτο λαό της Γιουγκοσλαβίας, θα αναγκάσουν τους ιμπεριαλιστές δολοφόνους να σταματήσουν το βρώμικο πόλεμο και να φύγουν από τα Βαλκάνια. Οσο για την κυβέρνηση Σημίτη, που συνεργεί στο έγκλημα κατά του γιουγκοσλαβικού λαού, ο λαός θα την πληρώσει με τη μαύρη ψήφο του στις ευρωεκλογές.

Στη μνήμη της αδελφής μας και των άλλων νεκρών αγωνιστών της ειρήνης, προσφέρουμε 15.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης.

Παγώνα, Σπύρος και Ευανθία Καλογηράτου

* * *

Στη μνήμη του αγαπητού μου πατέρα ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΕΛΙΟΥ και της αγαπητής αδελφής μου ΝΤΙΝΑΣ ΤΕΛΙΟΥ, προσφέρω στη ΝΕ Λάρισας, μέσω της ΚΟΒ του Δήμου Λάρισας, 10.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές.

Μαρία Τέλιου - Τριανταφύλλου

* * *

Στη μνήμη των αγαπητών μου προσώπων: Της αδελφής μου ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ ΓΚΑΡΑΒΕΛΟΥ,που πέθανε στις 5 Ιούνη 1998, του εξαδέλφου μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΚΑΡΑΒΕΛΟΥ,ο οποίος πέθανε στις 18 Απρίλη 1999 και του κουνιάδου μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΗΡΥΚΟΥ, που πέθανε στις 7 Απρίλη 1996, προσφέρω στο ΚΚΕ 30.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου.

Δήμητρα Κηρύκου


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ