Σάββατο 5 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Δικαιωμένη η κυβέρνηση!

Την εκτίμηση ότι "η κυβέρνηση είναι δικαιωμένη" για τη στάση που κράτησε απέναντι στο βρώμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ ενάντια στη Γιουγκοσλαβία, αλλά "δεν πήρε τα οφέλη που θα μπορούσε", εξέφρασε ο Κ. Μητσοτάκης σε τηλεοπτική συνέντευξή του χτες στον "Αντέννα".

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι η ειρήνη που επιτεύχθηκε δεν κινδυνεύει, "εκτός αν έχουμε τελείως τρελαθεί". Παρ' όλα αυτά, πρόσθεσε ότι ο μοναδικός κίνδυνος που υπάρχει προέρχεται από τους Αλβανόφωνους αντάρτες του UCK, στους οποίους επέρριψε αποκλειστικά την ευθύνη για τον πόλεμο. Κάλεσε ωστόσο τις ΗΠΑ να επιβάλουν τη συμφωνία στους Αλβανούς.

Χαρακτήρισε χρήσιμη την παρέμβασή του στον Σλ. Μιλόσεβιτς, αν και είπε ότι "ήταν ήδη ώριμος". Αποκαλύπτοντας το χαρακτήρα της παρέμβασής του είπε ότι στον Γιουγκοσλάβο Πρόεδρο τόνισε πως είχε κερδίσει τους δύο όρους που είχαν προστεθεί στο Ραμπουγιέ και τώρα πρέπει να δεχτεί όλα τα σημεία του σχεδίου της "λέσχης των 8". Είναι ανόητο, του είπε, να απαιτήσεις να νικήσεις το ΝΑΤΟ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση υποστήριξε ότι η ψήφος στις ευρωεκλογές καθορίζεται αποκλειστικά από τα εσωτερικά προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ