Τρίτη 8 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 51
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΣΑ
"Οχι" στην αντιασφαλιστική επιδρομή

Η αντισυνταξιουχική πολιτική της κυβέρνησης καταγγέλλεται σε ψήφισμα της συνέλευσης των σωματείων - μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Αυτοκινητιστών και επισημαίνεται πως η κυβέρνηση σχεδιάζει να φέρει μετά τις εκλογές το λεγόμενο μεγάλο ασφαλιστικό πακέτο μέτρων, που θα ισοπεδώσει τα πάντα.

Στο ψήφισμα σημειώνεται πως η κυβέρνηση, στο όνομα της ένταξης στην ΟΝΕ, κλιμακώνει την πολιτική λιτότητας και στα πλαίσια αυτά ανακοίνωσε αυξήσεις ντροπής 4% για τους συνταξιούχους του ΤΣΑ που ισοδυναμούν για 45.000 συνταξιούχους με 35-70 δραχμές τη μέρα. Αρνήθηκε - συνεχίζει - να καλύψει τις απώλειες των προηγούμενων ετών, ενώ παραπληροφορεί τον ελληνικό λαό με το περιβόητο ΕΚΑΣ, που έχει χαρακτηριστεί επίδομα ντροπής.

Οπως τονίζεται, με την ψήφιση του αντιασφαλιστικού νόμου 2676/99 η κυβέρνηση καταργεί ασφαλιστικά δικαιώματα, βάζει χέρι στα αποθεματικά των Ταμείων, ενώ ενοποιεί τα Ταμεία ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΤΑΕ, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη ασφαλισμένων και συνταξιούχων και χωρίς να αποδεχτεί τις προτάσεις τους. Αυτά τα μέτρα - συνεχίζει - είναι η αρχή, καθώς προωθείται "κοινωνικός διάλογος" για το λεγόμενο μεγάλο ασφαλιστικό, το οποίο θα κινείται στα πλαίσια της διαλυτικής έκθεσης Σπράου.

Το πλαίσιο αιτημάτων είναι: Επανασύνδεση κατώτερων συντάξεων με τα 20 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη. Καταβολή ποσού μέχρι 200.000 δρχ. για κάλυψη απωλειών προηγούμενων ετών. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Τιμαριθμοποίηση των φορολογικών κλιμακίων και αύξηση του αφορολόγητου ορίου. Εξασφάλιση κοινωνικού πόρου και επιχορήγησης στο 1/3 στο νέο ενοποιημένο Ταμείο Αυτοαπασχολούμενων, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ