Τρίτη 8 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 57
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βιβλιοπαρουσιάσεις

Οι εκδόσεις "Παπαδήμα" και ο εκπολιτιστικός σύλλογος το "Ναυαρίνο" παρουσίασαν χτες στην Παλαιά Βουλή τη συμπληρωμένη επανέκδοση του έργου της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ελένης Ε. Κούκου "Ιστορία των Επτανήσων από το 1797 μέχρι την αγγλοκρατία. Πρώτες διπλωματικές ενέργειες του Ιωάννου Καποδίστρια".Για το βιβλίο μίλησαν ο κοσμήτορας της Φιλοσοφικής και πρόεδρος του Ιστορικού Αρχαιολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Εμμανουήλ Μακρογιαννάκης,ο τ. υπουργός Γεράσιμος Αποστολάτος και η συγγραφέας.

  • Το Ιδρυμα Γουλανδρή - Χορν παρουσίασε χτες το συλλογικό βιβλίο "Ο Κωνσταντίνος Χρηστομάνος και η εποχή του".
  • Η Ελληνική Δελφική Ενωση, η οποία φιλοδοξεί να συνεχίσει την προσπάθεια του Αγγελου Σικελιανού για την αναβίωση των Δελφικών Αγώνων, σήμερα (8 μμ) στη "Στοά του Βιβλίου", θα παρουσιάσει το πρώτο τεύχος του πολιτιστικού περιεχομένου περιοδικού της, "Δελφοί".
  • Οι εκδόσεις "Παπαζήση",ο Δήμος Καλλιθέας και το Δημοτικό Κέντρο Μελέτης Νεοελληνικής Λογοτεχνίας "Γιάννης Χατζίνης" παρουσιάζουν, μεθαύριο (8 μμ) στο Δημαρχείο Καλλιθέας, το βιβλίο "Παραδοσιακός Χορός και Λαϊκή Δημιουργία",σε επιμέλεια Κώστα Σαχινίδη.
  • Οι εκδόσεις "Πατάκη" παρουσίασαν στο νέο βιβλιοπωλείο τους (Ακαδημίας 65) το νέο βιβλίο του Φίλιππου Δρακονταειδή "Το άγαλμα".Μίλησαν οι Γ. Μεταξής, Α. Σπηλιοτόπολος, Ε. Λύρα, Στ. Πατάκης.
  • Το Ελληνικό Ιδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής παρουσίασε την αγγλική έκδοση του έργου "Το Κοσσυφοπέδιο και η Αλβανική Διάσταση στη Νοτιανατολική Ευρώπη: Η ανάγκη για περιφερειακή ασφάλεια και πρόληψη συγκρούσεων",σε επιμέλεια Θάνου Βερέμη - Δημήτρη Τριανταφύλλου.
  • Ο "Ιωλκός" παρουσίασε το παιδικό βιβλίο "Πεντόβολα",σε ποίηση Λένας Παππά και εικονογράφηση Τζένης Μαρκάκη.
  • Οι εκδόσεις "Γαβριηλίδη" παρουσιάζουν σήμερα στου "Ελευθερουδάκη" (Πανεπιστημίου 17) το ποιητικό βιβλίο του Ιωσήφ Βεντούρα "Αριθμητική μιας ανάμνησης".Μιλά ο ποιητής Γιώργος Καραβασίλης.
  • Ο "Κέδρος" θα παρουσιάσει αύριο (8.30 μμ), στη "Στοά του Βιβλίου", το βιβλίο της Αννας Ποταμιάνου "Διαδικασίες επανάληψης και προσφορές του Εγώ".Μιλούν οι Κ. Γεωργουσόπουλος, Χρ. Γιανναράς, Γ. Γιατρομανωλάκης, Θ. Στοφορόπουλος.
  • Τα βιβλιοπωλεία "FOROUM" (50, πριν τη ΔΟΥ Παλλήνης) μεθαύριο (7.30 μμ) θα παρουσιάσουν το μυθιστόρημα του λέκτορα του ΕΜΠ και ποιητή Σπύρου Γ. Γιακουμάκη "Η δική μου άνοιξη".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ