Πέμπτη 10 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 55
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ - ΛΕΤΟΝΙΑ 1-2
Ονειρο θερινής νυκτός

Η Εθνική μας έχασε χτες και τις τελευταίες ελπίδες για πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Στο ΟΑΚΑ τελείωσαν χτες τα όνειρα, για πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που είχε η Εθνική ομάδα των ανδρών, αφού η ήττα από τη Λετονία με 2-1 ουσιαστικά αφαιρεί και τις τελευταίες ελπίδες που είχε η χώρα μας για κατάκτηση της δεύτερης θέσης του ομίλου (μετά και τη νίκη της Σλοβενίας στην Αλβανία με 1-0).

Ενα λεπτό (89) πριν την κανονική λήξη του παιχνιδιού τελείωσαν τα πάντα για την Εθνική μας... Σε εκείνο το σημείο ο Μπάχαρς ανατράπηκε στην περιοχή από τον Ανατολάκη. Ο Τσέχος διαιτητής Πούτσεκ έδωσε το πέναλτι, που εκτέλεσε εύστοχα ο Ζεμλίνσκις κάνοντας το 1-2. Ολα είχαν κριθεί...

Λίγο η κόπωση, λίγο το άγχος, αλλά βέβαια πιο πολύ η απόδοση του Λετονού τερματοφύλακα Κολίνκο και η απουσία της τύχης -που φάνηκε να έχει μείνει στη Γεωργία- ήταν τα βασικά στοιχεία για την ήττα της Εθνικής. Οι παίκτες του Βασίλη Δανιήλ έχασαν σωρεία ευκαιριών, καθώς και ένα πέναλτι, ενώ είχαν και ένα δοκάρι, αλλά τελικά δεν μπόρεσαν να χαμογελάσουν. Σε αυτό βέβαια συνέβαλε και η εκπληκτική απόδοση του Λετονού γκολκίπερ που είχε κατεβάσει... τα ρολά, ενώ η μοναδική φορά που κατάφερε να νικηθεί ήταν με πέναλτι του Νινιάδη στο 38 όταν ισοφάρισε το γκολ του Βερπακόφσκις στο 24. Λίγο πιο πριν όμως είχε πει ΟΧΙ σε χτύπημα πέναλτι που εκτέλεσε ο Γεωργάτος (21).

Η επανάληψη ανήκει στο μεγαλύτερο μέρος της στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που είχε τον πλήρη έλεγχο στην επίθεση, αλλά τόσο ο Νίκος Μαχλάς στο 42 στο 78 και στο 79 όσο και ο Γιάννης Αναστασίου, που μπερδεύτηκε με τον Νινιάδη στο 65, αλλά και ο Γεωργάτος στο 66 με δυνατό σουτ δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα εκεί που έπρεπε (βλ. δίχτυα).

Ο Τσέχος διαιτητής Πούτσεκ... απουσίαζε από τις κρίσιμες φάσεις, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαμαρτυρίες (κυρίως από ελληνικής πλευράς) για κάποια ακόμα πέναλτι, ενώ έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Μπαχράφ, Κολίνκο, Λουκάσεβιτς, Γεωργάτο.

ΕΛΛΑΔΑ: Ατματζίδης, Μαυρογεννίδης, Κασάπης, Ουζουνίδης, Ανατολάκης, Ζήκος, Ζαγοράκης, Φραντζέσκος (60 Αναστασίου), Μαχλάς, Νινιάδης (82 Φρούσος), Γεωργάτος (72 Μάρκος).

ΛΕΤΟΝΙΑ: Κολίνκο, Λουκάσεβιτς, Αστάβιετς, (56 Μπελιντέλις) Ζεμλίνσκις, Λομπάνοφς, Καράβιοφς, Λαϊζάνς, Ρούμπινς (62 Σισμάνοφ), Μπάχαρς, Μπάμπιτσεφ, Βερπακόφσκις (46 Μίνολαφς).

Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ