Σάββατο 12 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"ΛΙΔΡΑ ΜΑΡΙΟΤ"
Εφτάωρο... με μείωση αποδοχών!

Με αφορμή τις επιπτώσεις από το βρώμικο πόλεμο, η επιχείρηση προχωρά σε μέτρα κατά των εργαζομένων, οι οποίοι αντιδρούν έντονα

Αυθαίρετα και αιφνιδιαστικά, η διεύθυνση του ξενοδοχείου "Λίδρα Μάριοτ" στην Αθήνα, ανακοίνωσε την απόφασή του να προχωρήσει από αύριο, Κυριακή, στη μείωση του χρόνου εργασίας, από 8 ώρες σε 7 ημερησίως, με ταυτόχρονη μείωση των αποδοχών,επικαλούμενο ζημία από τη μείωση της τουριστικής κίνησης εξαιτίας του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία!

Το νέο ωράριο εργασίας - που να σημειωθεί ότι δεν έχει θεωρηθεί από την Επιθεώρηση Εργασίας - γνωστοποιήθηκε στους 250 περίπου εργαζόμενους ως αμετάκλητη απόφαση (!), προκαλώντας την έντονη αντίδρασή τους, όπως και την αντίδραση του επιχειρησιακού σωματείου. Σε απάντηση, η εργοδοσία επισείει την απειλή απολύσεων ή αδειών άνευ αποδοχών!

Εντονη όμως ήταν και η αντίδραση της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού,η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι το "Λίδρα Μάριοτ" δεν παρουσίασε κανένα αποδεικτικό στοιχείο της ζημίας που ισχυρίζεται ότι υπέστη, ενώ καταγγέλλει ότι προσπαθεί να περάσει στους εργαζόμενους εκφοβιστικά διλήμματα.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμα ότι "η Ομοσπονδία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Ενωση Ξενοδόχων Αθήνας, την ΠΟΞ και τον ΕΟΤ και μέχρι σήμερα εκτιμήθηκε ότι δε χρειάζονται άλλα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν λόγω των βομβαρδισμών στη γειτονική Γιουγκοσλαβία".

Τέλος, η Ομοσπονδία εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της με τις μεθοδεύσεις της επιχείρησης "Λίδρα Μάριοτ" και καλεί την επιχείρηση να πάρει πίσω την απόφασή της αυτή. Διαφορετικά, προειδοποιεί, ότι θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και συνολικά τα δικαιώματα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ