Κυριακή 13 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
Το άλλοθι για το Κόσσοβο

Μετά το θρόνιασμα του αμερικανικού στρατού στα Σκόπια, ζητήθηκε να γίνει το ίδιο και για τη Σερβία και, όταν εκείνη αρνήθηκε, τότε οι σύγχρονοι αποικιοκράτες σκέφτηκαν ότι υπήρχε άλλο μονοπάτι. Ηταν το Κόσσοβο, με τη μεγάλη αλβανική μειονότητα που τους έδινε τη λύση. Κατασκεύασαν, λοιπόν, αντάρτικο με όλα τα εφόδια, που το βάφτισαν, μάλιστα, "απελευθερωτικό στρατό" και τον πρόβαλαν μέσα από όλα τα ΜΜΕ, σ' όλον τον πλανήτη. Οπου, να 'σου σε λίγο, και η επέμβασή τους υπέρ του "καταπιεζόμενου λαού", των "ανθρώπινων δικαιωμάτων" και της "ειρήνης"!!! Ετσι φτάσαμε στην αξίωση των Αμερικανών για εγκατάσταση δυνάμεων στο Κόσσοβο και να 'χουν το "πάνω χέρι" σ' όλη τη Γιουγκοσλαβία. Καθαρά πράγματα. Με το πιστόλι στον κρόταφο του Μιλόσεβιτς, του ζητήθηκε να γίνει η Σερβία προτεκτοράτο, άλλως βομβαρδισμοί, ισοπέδωση της χώρας και εισβολή. Για να δικαιολογήσουν δε το έγκλημα που διαπράττουν ενάντια σε μια ανεξάρτητη χώρα και μέλος του ΟΗΕ, διέδωσαν ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες προήλθαν από τις "εκκαθαριστικές επιχειρήσεις" των Σέρβων.

Σίγουρα όμως, αυτά που λέγονται από την προπαγάνδα των γερακιών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, δεν είναι δυνατόν να σταθούν και να γίνουν πιστευτά από ανθρώπους προοδευτικούς, και λογικά σκεπτόμενους. Οι αμερικανοΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί του Κόσσοβου σκορπούν το θάνατο και την ερήμωση. Εικόνες τραγικές, απίστευτης βαρβαρότητας, προβάλλονται κάθε μέρα από την τηλεόραση και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Ετσι και ο πληθυσμός, σαν κοπάδι, τρομοκρατημένος κατέφυγε στις γειτονικές χώρες, μέχρι το... πουθενά.

Και έχεις και την κυβέρνηση Σημίτη να παπαγαλίζει τους ψεύτικους ισχυρισμούς των εισβολέων, των τρομοκρατών, χωρίς καθόλου να σκέπτεται ότι το ίδιο εφεύρημα, το ίδιο κόλπο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη Θράκη και όπου αλλού σχεδιάζεται το γνωστό "διαίρει και βασίλευε".

Και τότε ο ελληνικός στρατός, σαν "εκκαθαριστικός", πρέπει να χτυπηθεί και η χώρα μας να βομβαρδιστεί;

Αυτά βέβαια, αν δεν τους κάνουμε και άλλες παραχωρήσεις, όπως, π.χ., στράτευμα για τις χερσαίες επιχειρήσεις. Τα αμερικάνικα σχέδια ξεσκεπάστηκαν. Εχουν χρονολογία μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού στην Ευρώπη. Η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, το βροντοφώναξε προ ημερών στη Βουλή. Κατάκτηση της Βαλκανικής Χερσονήσου για προγεφύρωμα προς.. Ρωσία, με όλες τις πρώτες ύλες και πλούτη για τις πολυεθνικές. Αυτό δεν ήταν το όνειρο του Χίτλερ, αυτός δεν επινόησε τη θεωρία της "Αρίας Φυλής";

Το ίδιο περίπου είπε τελευταία και η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ολμπράιτ για τον "υπερούσιο λαό της Αμερικής", που ο προορισμός του είναι να κατευθύνει την ανθρωπότητα και... άλλα τινά.

Είναι το όνειρο, η αλαζονεία και έπαρση, να μεταβληθεί όλος ο πλανήτης σε αμερικάνικο προτεκτοράτο. Βέβαια, οι λαοί δε θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Ηδη, στον κόσμο όλο, οι διαδηλώσεις έγιναν καθημερινές και οι λαοί όλο και πιο μαχητικοί εμφανίζονται και μεταξύ αυτών η Ελλάδα έχει την πρωτοπορία. Ο λαός μας συνεχώς ξυπνά από το ναρκωτικό λήθαργο που του επέβαλε η ξένη και ντόπια ολιγαρχία μετά την απελευθέρωση και τον Εμφύλιο. Οι μνήμες της ένδοξης Εθνικής Αντίστασης ξαναζωντανεύουν και δείχνουν την πρεπούμενη πορεία.

ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ

Παλαίμαχος δημοσιογράφος

Συνταξιούχος δικηγόρος

Αντιστασιακός


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ