Δευτέρα 14 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Προϋποθέσεις" για έναν ταχυδρόμο

Τη ζωή των γονέων του Ινγκμαρ Μπέργκμαν αφηγείται η ταινία του Μπίλι Ογκαστ "Οι καλύτερες προθέσεις",σε σενάριο του ίδιου του μεγάλου Σουηδού σκηνοθέτη. Γιος Λουθηρανού πάστορα, ο Μπέργκμαν μεγάλωσε σε ένα αυστηρό περιβάλλον που του δημιούργησε τραυματικές εμπειρίες, οι οποίες όμως αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης στο έργο του. Ο σκηνοθέτης με το σενάριο της ταινίας προσεγγίζει τον πατέρα του Χένρικ Μπέργκμαν με τον οποίο δεν είχε και πολύ καλές σχέσεις. Ο Χ. Μπέργκμαν παντρεύτηκε την Αννα Εκερμπλομ και έζησαν κάτω από δύσκολες συνθήκες σε μια μικρή επαρχία. Οι άσχημες συνθήκες είχαν ως αποτέλεσμα τον πρόσκαιρο χωρισμό. Πρωταγωνιστούν οι Περνίλα Ογκαστ, Μαξ φον Σίντοβ και Σάμουελ Φρέλερ. (ΕΤ - 3 22.00)

"Ο ταχυδρόμος χτυπάει πάντα δυο φορές".Δραματικό ερωτικό θρίλερ βασισμένο στο μυθιστόρημα του Τζέιμς Κέιν. Πρόκειται για την ιστορία ενός ερωτικού τριγώνου. Ενας ηλικιωμένος ιδιοκτήτης ενός καφέ είναι παντρεμένος με μια νεότερη γυναίκα. Η ζωή τους θ' αλλάξει όταν ένας περιπλανώμενος αλήτης θα μπει στη ζωή τους. Ο ιδιοκτήτης θα τον προσλάβει σαν βοηθό και θα τον βάλει στο σπίτι του. Δε θα αργήσει να έρθει η ώρα που ο περιπλανώμενος και η αισθησιακή γυναίκα του ιδιοκτήτη θα γίνουν εραστές. Εμπόδιο στον έρωτά τους είναι ο άνδρας της και γι' αυτό αποφασίζουν να τον σκοτώσουν. Ο υπάλληλος και η όμορφη γυναίκα θα είναι οι παράνομοι εραστές που για να χαρούν τον έρωτά τους, θα φθάσουν στο έγκλημα, αλλά και στην αυτοκαταστροφή. Πρωταγωνιστούν η Λάνα Τάρνερ και ο Τζον Γκάρφιλντ. (ΝΕΤ 22.00)

"Ο δολοφόνος των Αλπεων".Αμερικανική ταινία σκηνοθετημένη από τον Κλιντ Ιστγουντ. Ενας πρώην πράκτορας της CIA επανέρχεται στην ενεργό δράση αναζητώντας έναν δολοφόνο, που βρίσκεται στην κορυφή Αϊγκερ των Αλπεων. Δεν είναι από τις σημαντικές δημιουργίες του Ιστγουντ, αλλά η ταινία έχει πλοκή και πολύ περισσότερο εντυπωσιακές σκηνές αλπινισμού. Πρωταγωνιστούν οι Κλιντ Ιστγουντ, Τζορτζ Κένεντι και Τζακ Κάσιντι. (ΣΤΑΡ 23.30)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ