Πέμπτη 17 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΜΠΑΣΚΕΤ
Στην τελική ευθεία

Μόλις τέσσερις μέρες απέμειναν για την έναρξη του φετινού Ευρωμπάσκετ της Γαλλίας και κάπου τόσες είναι και οι προπονήσεις που απομένουν στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας να διορθώσει τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν ριχτεί στη μάχη για τη διάκριση. Συνολικά σε επτά επίσημες δοκιμασίες που έδωσε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέτυχε πέντε νίκες και μόλις δυο φορές γνώρισε την ήττα από τη Σλοβενία στο τουρνουά της Ούλεβα και από την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γιουγκοσλαβία προχθές με 66 - 68. Οσον αφορά τον αγώνα με τους "πλάβι", η Εθνική μας είχε την ευκαιρία να πάρει μια νίκη που θα είχε και ιστορική σημασία καθώς θα ήταν η πρώτη μετά από 12 χρόνια. Παρ' όλα αυτά όμως, η ομάδα έδειξε ότι είναι έτοιμη να ταξιδέψει στη Γαλλία. Αρκεί βέβαια να διορθωθούν και οι τελευταίες αδυναμίες που παρουσιάζει στην επίθεση, καθώς και να μειώσουν τα λάθη, αφού στο φιλικό με τους "πλάβι" ούτε λίγο ούτε πολύ έφθασαν τα 20.

"Εχουμε το χρόνο να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας που εστιάζονται κυρίως στην επίθεση. Θα πρέπει να βρούμε κάποιες λύσεις ώστε να αυτοματοποιήσουμε το παιχνίδι μας, κάτι που θα δώσει το δικαίωμα να εισπράξουμε μεγαλύτερη παραγωγικότητα στην επίθεση", τόνισε ο Κώστας Πετρόπουλος που δεν παρέλειψε για μια ακόμη φορά να αναφερθεί στο θέμα του Ευθύμη Ρεντζιά. "Θα τον περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή και γι' αυτό ακόμη δεν έχει βγει η δωδεκάδα".

Ντέρμπι στο Κύπελλο

Νωρίς νωρίς θα αρχίσουν να διασταυρώνουν τα ξίφη τους ΑΕΚ και Ολυμπιακός, αφού τα τερτίπια της χθεσινής κλήρωσης του Κυπέλλου Ελλάδας έφερε τις δυο ομάδες αντιμέτωπες στην πρώτη αγωνιστική της Β φάσης που θα διεξαχθεί την 1 Σεπτέμβρη. Υπενθυμίζεται ότι αυτή είναι η φάση που μπαίνουν στη διοργάνωση του Κυπέλλου οι ομάδες της Α1 και εκτός των ημιτελικών όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια είναι νοκ - άουτ. Οι "ερυθρόλευκοι" πάντως στάθηκαν τυχεροί αφού στο παιχνίδι με τον "Δικέφαλο" θα είναι γηπεδούχοι. Ομως αυτό δεν ήταν το μοναδικό ντέρμπι, αφού και ένας εκ των ΠΑΟΚ και Ηρακλή θα πρέπει να αποχαιρετήσει νωρίς τη διοργάνωση μιας θα κοντραριστούν μεταξύ τους στο Αλεξάνδρειο. Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και η μονομαχία του Ηρακλείου με το Περιστέρι, με τους Κρητικούς να έχουν το πλεονέκτημα έδρας.

Ο Παναθηναϊκός θα ριχτεί στη μάχη του Κυπέλλου στην τρίτη φάση της διοργάνωσης τέσσερις μέρες αργότερα (5/9) οπότε θα αντιμετωπίσει τη Δάφνη.

Το φάιναλ - φορ είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 8 και 9 Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ