Κυριακή 30 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΣΤΙΣ 13 ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μαύρο στους Ευρω-υπηρέτες του πολέμου και της ανεργίας

Ο λαός να αξιοποιήσει σωστά την ψήφο του, γιατί έρχεται η καταιγίδα της μετα-ΟΝΕ εποχής και του "νέου δόγματος" του ΝΑΤΟ

Μόλις δεκαπέντε μέρες απέμειναν μέχρι το άνοιγμα της κάλπης της 13ης Ιουνίου. Από όποια οπτική γωνία κι αν εξετάσει κανένας τα πράγματα, στις Ευρωεκλογές αυτές, όπως άλλωστε και στις εθνικές, κρίνεται η συνολική πορεία της καθημερινής ζωής του λαού μας, που εξαρτάται τόσο από την πολιτική της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων, όσο και από την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τη στάση των κομμάτων απέναντί της.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να αξιοποιήσει αυτή την εκλογική μάχη που διεξάγεται εν μέσω πολέμου κατά της Γιουγκοσλαβίας και ενώ βρίσκονται πλέον στην κόψη του ξυραφιού όλες οι κατακτήσεις που απέσπασαν οι λαοί της Ευρώπης με αίμα και θυσίες. Να αξιοποιήσει την ψήφο του ο καθένας, γιατί έρχεται η καταιγίδα της μετα-ΟΝΕ εποχής και του "νέου δόγματος" του ΝΑΤΟ.

Ιδιαίτερο βάρος και ευθύνη σήμερα πέφτει στους ώμους των νέων, αφού ξεκινάνε τη ζωή τους χωρίς καν τις κατακτήσεις που είχαν οι γονείς και οι παππούδες τους. Η νέα γενιά ξεκινάει με μηδέν εξασφάλιση και κυρίως μέσα στο πέλαγος της ανεργίας που φουντώνει και στα αστικά κέντρα αλλά και στην ύπαιθρο. Σήμερα άνεργοι δεν είναι μόνον οι ανειδίκευτοι, αλλά και οι ειδικευμένοι, οι επιστήμονες με πτυχία και καλούς βαθμούς, οι εργαζόμενοι από χιλιάδες χρεοκοπημένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ταυτόχρονα, η ΕΕ και τα κόμματα που τη στηρίζουν αποφασίζουν να καταργήσουν τα εθνικά σύνορα, να στείλουν στο πυρ το εξώτερον τις ιδέες της εθνικής ανεξαρτησίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων, την υπόθεση της ειρήνης. Οταν απειλούνται τα σύνορα, όταν τα λεγόμενα ειρηνικά μέσα δεν είναι τίποτε άλλο παρά το πιστόλι στον κρόταφο των λαών, τότε η λύση είναι μία: Η υπεράσπιση αυτών των αρχών! Ο κάθε λαός στη χώρα του και όλοι οι λαοί μαζί στην περιοχή, στην ήπειρο που ζουν, όλοι οι λαοί του κόσμου ενωμένοι.

Η κάλπη πρέπει να βγάλει "μαύρο" για αυτούς που χτίζουν μία Ευρώπη των πολυεθνικών, μία Ευρώπη που αρχίζει και τελειώνει με τα κεφάλαια και τη στυγνή εκμετάλλευση των εργαζομένων, με την εθνική καταπίεση λαών και χωρών.


ΣΕΛ.  5,    9   -   12
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ωρα για ισχυρό λαϊκό κίνημα ενάντια στα δεσμά ΕΕ - μονοπωλίων (2014-05-19 00:00:00.0)
Η ευκαιρία των εκλογών να αξιοποιηθεί για δυνάμωμα της πάλης (2014-02-14 00:00:00.0)
Χρύσανθος Κυριαζής (2012-06-01 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2009-05-20 00:00:00.0)
Ευχολόγια και τίποτα παραπάνω στη συζήτηση για την εξωτερική πολιτική (2005-11-02 00:00:00.0)
Μπορούμε να κάνουμε δική μας την επόμενη μέρα (2004-03-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ