Κυριακή 30 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2

ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ, μέλη και στελέχη διαφορετικών πολιτικών δυνάμεων, ακόμη και σε διαφοροποίηση από τις ηγεσίες, έδρασαν και δρουν κάτω από το σύνθημα "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο", μαζί με τους κομμουνιστές. Η εξασφάλιση αυτών των ενωτικών στη δράση πρωτοβουλιών, με το συγκεκριμένο πολιτικό σύνθημα, δε θα ήταν εφικτή, αν το ΚΚΕ δεν επέμενε, κόντρα στο ρεύμα, στην οργάνωση της λαϊκής πάλης κάτω από το παραπάνω σύνθημα. Αυτή την ενωτική λαϊκή διάθεση, κάθε πολιτική δύναμη θα 'θελε να την εξασφαλίσει σε όφελος της δικής της πολιτικής (σελίδα 12)

"ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - φορομπήχτης" είναι ο τίτλος για τον οποίο μπορεί να υπερηφανεύεται πλέον η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ανατρέχοντας στα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής που εφάρμοσε από το 1993 που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας μέχρι σήμερα. Τα ίδια τα επίσημα στοιχεία για την εξέλιξη της φορολογικής επιβάρυνσης που υπέστησαν στο διάστημα 1993 - 1998 οι διάφορες κατηγορίες φορολογούμενων, με κορυφαίες εκείνες των μισθωτών, των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και των συνταξιούχων, αποκαλύπτουν μια πραγματικότητα... απίστευτη (σελίδα 16)

ΣΑΝ ΤΟΝ ΙΣΤΟ της αράχνης απλώνονται οι αντεργατικές κατευθύνσεις των επιτελείων της Ευρωπαϊκής Ενωσης πάνω από όλη την Ευρώπη, σε μια προσπάθεια να πιαστούν σ' αυτόν, τα εργασιακά, αλλά και τα κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων, των εκατομμυρίων ανέργων, των συνταξιούχων. Σήμερα, καθένας εργαζόμενος στη χώρα μας, σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται, έχει αντιληφθεί το μέγεθος της ανατροπής των δικαιωμάτων του, αποτέλεσμα της πρόσδεσης των ελληνικών κυβερνήσεων στο άρμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης(σελίδες 34 - 35)

ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ που κρατά ανάστατους τους εργαζόμενους του Λεκανοπεδίου Πτολεμαϊδας - Κοζάνης - Αμυνταίου, είναι οι αλλαγές που προωθούνται στο ασφαλιστικό καθεστώς, οι οποίες πάνε να στερήσουν από το ασφαλιστικό Ταμείο των εργαζομένων πάνω από 2 τρισ. δραχμές. Το ασφαλιστικό τους σύστημα που ισχύει σήμερα ξεκίνησε το 1966, σαν σύστημα αυτασφάλισης στον εργοδότη. Από το ποσό που κατέβαλλε μηνιαίως ο κάθε εργαζόμενος στο Ταμείο ασφάλισης, μόνο ένα μικρό ποσοστό χρησιμοποιούνταν για να καλύψει έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και το υπόλοιπο παρέμενε στο ταμείο της ΔΕΗ (σελίδες 36 - 37)

ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ανεξιχνίαστοι θάνατοι περιβάλλουν την πολιτική καριέρα του Μπιλ Κλίντον. Η λίστα παραείναι μακροσκελής για να θεωρηθεί συμπτωματική και τα μακάβρια γεγονότα, μαζί με τα πολλά ερωτηματικά που τα συνοδεύουν, κραυγάζουν για απαντήσεις. Παρ' όλα αυτά, καμία σχεδόν περίπτωση δεν έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, είτε γιατί δεν υπάρχουν παρά ελάχιστες αποδείξεις, για να στηριχτεί κατηγορητήριο, είτε γιατί τα στόματα κλείνουν, όταν αντιμετωπίζουν την απειλή της κατηγορίας για απόπειρα συνωμοσίας κατά του Προέδρου (σελίδες 44 - 45)

ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ανησυχία παρατηρεί το Νοτιοαφρικανικό Κομμουνιστικό Κόμμα τη στρατιωτική δράση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία. Οχι απαραίτητα γιατί οι επιδρομές στη Γιουγκοσλαβία θα μπορούσαν να επαναληφθούν και στην Αφρική, αλλά γιατί αυτού του είδους η δράση, που συνιστά εισβολή κατά μιας κυρίαρχης χώρας και αγνοεί τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, απειλεί την ασφάλεια της υφηλίου. Σ' αυτή τη διαπίστωση προέβη ο Δρ. Ρομπ Ντέιβις, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Νοτιοαφρικανικού Κομμουνιστικού Κόμματος, στη διάρκεια συζήτησης με το "Ρ" (σελίδες 46 - 47)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ