Κυριακή 30 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
"Για να γενούνε τα σκοτάδια λάμψη"

Η παρακάτω επιστολή είναι γραμμένη από έναν άνθρωπο, που βρίσκεται έξω από τον κομματικό χώρο του ΚΚΕ, και τη δημοσιεύουμε ολόκληρη:

"Σήμερα τα τελευταία προσχήματα των δυνάμεων της απανταχού "κεντροαρισ- τέρας" κατέρρευσαν και αναδείχτηκε πια όχι ο "εξωραϊστικός" παλιός ρόλος της, αλλά ο ηγεμονικός και προωθητικός για την ιδεολογία του φιλελευθε-ρισμού και την ιμπεριαλιστική πολιτική.

Η σημερινή φτιασιδωμένη "αριστερά", η κεντροαριστερά των βομβαρδισμών, μας οικοδομεί έναν κόσμο δηλητηριασμένων ανθρώπων από τις διοξίνες, τα κλοφέν, τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα. Εναν κόσμο πλουτισμού των ελάχιστων σε βάρος της εξαθλίωσης των εκατομμυρίων. Με ελαστικοποιημένες εργασιακές σχέσεις, αρρωστημένο καταναλωτισμό, τη λαϊκή αποταμίευση στα χέρια των τζογαδόρων στα χρηματιστήρια, τα ψυχαγωγικά σκουπίδια στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο και τον απόλυτο έλεγχο των πάντων.

Είναι βέβαιο ότι αυτός ο εφιάλτης δεν έχει καμιά σχέση με τα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο, την Ευρώπη, που οραματιστήκαμε και εξακολουθούμε να αναζητούμε.

Η ιστορική Αριστερά, το ΚΚΕ, που σε μεγάλες κρίσιμες ιστορικές στιγμές σήκωσε την ευθύνη και την πρωτοβουλία, μπορεί να δώσει το καινούριο έναυσμα "για να γενούνε τα σκοτάδια λάμψη". Με τις πρόσφατες κινήσεις του δείχνει να το ιχνηλατεί θετικά. Η ιστορική πρόκληση είναι τρομερή, η δυναμική των προβλημάτων και η πολιτική μοναξιά χιλιάδων ανθρώπων (πολιτικά ανέστιων) το έλκει σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Οι άνθρωποι του μόχθου, της τέχνης και του πολιτισμού, οι πατριωτικές και προοδευτικές δυνάμεις μπορούν από την αντιεκμεταλλευτική κοσμοαντίληψη της Αριστεράς να συσπειρωθούν. Υπήρξαν και σωστά και λάθη. Ο καθένας κάνει τις ερμηνείες του με τις αφετηρίες, τα βιώματα και τον προσωπικό πολιτισμό του, σεβόμενος τον ασυμβίβαστο αγώνα των κομμουνιστών. Αποδεχόμενος ότι όπως και να έχει το πράγμα, η κοσμοαντίληψή του είναι η μόνη απελευθερωτική για τον άνθρωπο πέρα από τις στρεβλώσεις και ανεπάρκειες που υπήρξαν.

Είναι ανάγκη να υπάρξει: Η Αριστερά του καινούριου επικοινωνιακού τρόπου προσέγγισης. Η Αριστερά που θα ξανακάνει τον πολίτη αξιοπρεπή δίνοντάς του όραμα. Η Αριστερά που θα αναδεικνύει τον απελευθερωτικό της ρόλο.

Αυτή η Αριστερά είναι ικανή να συγκροτήσει ένα ευρύ Πανεργατικό, Πατριωτικό, Προοδευτικό Απελευθερωτικό Μέτωπο, Απελευθερωτικό Κίνημα των δυνάμεων της Ανθρωπιάς.

Ενα Μέτωπο - Κίνημα που θα δώσει προοπτική εξουσίας στις λαϊκές δυνάμεις. Οι άνθρωποι, οι δυνάμεις που θεωρούν ότι στο τέλος αυτού του αιώνα μπορεί να δρομολογηθεί το τέλος της απανθρωπιάς, το τέλος του εκμεταλλευτικού συστήματος. Αυτοί που μάχονται και ελπίζουν η καινούρια χιλιετηρίδα να είναι του ανθρώπου, είναι σε θέση μάχης.

Προσμένουν το καινούριο κέλευσμα της Αριστεράς του ονείρου που πρέπει να ζήσουμε. Της Αριστεράς που γονιμοποιεί με αμφισβήτηση. Σπέρνει ιδέες, ιδανικά, το όραμα.

Για να ανθίσει ο νέος κόσμος, που δε θα έχει πια σχέση με τη νέα Γκουέρνικα της Νέας Τάξης, αλλά με τα ομορφότερα όνειρα του μικρού παιδιού. Τον κόσμο του χαμόγελου και της ελπίδας, της Δικαιοσύνης και της Πανανθρώπινης Λευτεριάς. Το κέλευσμα της ελπίδας και της καινούριας στρατιάς των λεύτερων ανθρώπων".

Κ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ