Κυριακή 30 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ "Ρίζο"

Εξω από τη γη μας

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΝΟΣ,Νύμφες Κέρκυρας. Η υποταγμένη μας στους πολεμοκάπηλους κυβέρνηση έχει υπογράψει, με τα χέρια βουτηγμένα στο αίμα, την παραχώρηση της ελληνικής γης για ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών και στάθμευση εργαλείων θανάτου. Στα βόρεια της Κέρκυρας, λίγα μίλια από κει που κατοικώ, είναι αγκυροβολημένα τα χαλύβδινα τέρατα που εκτοξεύουν φωτιά και σίδερο πάνω σε ανθρώπινα κορμιά.

Η γη των Γιάνκηδων, κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν ποτίστηκε με αίμα. Ο λαός της δε βρέθηκε μέσα στις φωτιές των βομβαρδισμών, των σφαγών, των εκτελέσεων και όλων των άλλων "καλών" που έχει ο πόλεμος. Η δική μας γη είναι σπαρμένη με κόκαλα και ποτισμένη με το αίμα των πατριωτών αγωνιστών για την εθνική μας ανεξαρτησία. Αυτή τη γη πρέπει να τη σεβαστούμε και να μην επιτρέπουμε να τη μολύνουν τα ξένα επιθετικά στρατεύματα.

Εξω από την πατρίδα μας οι εχθροί του λαού μας. Εξω από τα Βαλκάνια τα αμερικανοΝΑΤΟικά γεράκια.

Για τον Γρ. Λαμπράκη

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΙΤΖΕΛΟΣ,δημοσιογράφος, Αθήνα. Σας εκφράζω τις ευχές μου, καθώς και τα συγχαρητήριά μου για το αφιέρωμα που κάνατε στον μεγάλο αγωνιστή της Αριστεράς και της Ειρήνης, τον αδικοχαμένο βουλευτή της Αριστεράς και της ΕΔΑ, τον Γρηγόρη Λαμπράκη.

Παράλληλα θα ήθελα να σας προτρέψω να κάνετε ένα εκτενέστερο ρεπορτάζ - αφιέρωμα με σπάνιο φωτογραφικό υλικό, τώρα που η ημερομηνία της δολοφονίας του πλησιάζει. Επιπλέον θα σας παρακαλούσα για μια φορά ακόμη να αναφερθείτε στο ρόλο όλων αυτών των παρακρατικών οργανώσεων ή μεμονωμένων ατόμων, που κοσμούσαν το κράτος του τότε "ηγέτη", του Καραμανλή.

Αυτά, με τις καλύτερες ευχές μου για καλή επιτυχία στις ευρωεκλογές και γενικότερα σε κάθε λαϊκό αγώνα.

Για τις ευρωεκλογές

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΡΥΩΝΗ,αγρότισσα, Καλαμάτα. Σαν οπαδός του ΚΚΕ που είμαι, πιστεύω πως όλοι εμείς οι απλοί άνθρωποι πρέπει να υποστηρίξουμε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ και να στείλουμε όσους πιο πολλούς μπορούμε. Γιατί όλοι ξέρουν πως μόνο οι κομμουνιστές παλεύουν ενάντια στις εντολές των Βρυξελλών, γιατί είναι οι μόνοι που αγωνίζονται δυναμικά, οργανώνουν αντιπολεμικά συλλαλητήρια, υπερασπίζονται το δίκιο των λαών. Οι θέσεις του ΚΚΕ είναι πάντα ενάντια σε κάθε πόλεμο που στρέφεται κατά των λαών και υπέρ των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

Στην Ευρωβουλή πρέπει να στείλουμε αγωνιστές που να βροντοφωνάζουν για την ειρήνη, την εθνική ανεξαρτησία και το δίκιο των απλών ανθρώπων.

Νέο Βιετνάμ ΘΩΜΑΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΝΑΚΗΣ,Αθήνα. Ο εγκληματικός πόλεμος του αμερικανικού ιμπεριαλισμού ενάντια στη Γιουγκοσλαβία θα έχει για τελική έκβαση τη μεγάλη ήττα, αλλά και γενική αποδυνάμωση, παρακμή των ΗΠΑ. Με την έννοια αυτή η Γιουγκοσλαβία θα είναι ένα νέο Βιετνάμ γι' αυτές. Αμερικανοί στρατηγοί θα αρχίσουν να ψευδίζουν και δε θα μπορούν πια να προφέρουν σωστά το όνομά της. Ο Μπιλ Κλίντον, είναι "λόγω μεν" (και στις προθέσεις) "πλανητάρχης", "έργω δε" λες και είναι... "βαλτός" να διαλύσει τη χώρα του (!).

Η τελική έκβαση είναι πάντα αυτό που μετράει.

Με αγνοούν

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ,Κιλκίς. Απευθυνόμενος στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, με αγανάκτηση, σε γράμμα που μας έστειλε, καταγγέλλει την απαράδεκτη αδιαφορία που υπέδειξαν οι υπάλληλοι του προξενείου μας στη Βουδαπέστη, για ζήτημα προσωπικό του, όταν χρειάστηκε τη συνδρομή τους. Δεν του απάντησαν καν στα συστημένα γράμματά του, καθώς και στο τηλέφωνο, που τον άφησαν να περιμένει 10 λεπτά χωρίς τελικά να τον συνδέσουν με τον πρόξενο, όπως τους ζήτησε. Και ζητά να του απαντήσουν σύντομα για το συγκεκριμένο θέμα που έχει θέσει υπόψη τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ