Κυριακή 30 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
Το μαχαίρι στο κόκαλο

Βασιζόμενος στην κομμουνιστική αλληλεγγύη που έχουμε εμείς οι κομμουνιστές δεν έγραψα τόσο καιρό τίποτα για τους Αλβανούς που έρχονται εδώ να δουλέψουν. Ομως τώρα πια το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο. Πριν καιρό είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο της πλ. Εθν. Αντίστασης και διαδήλωναν υπέρ των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών ενάντια στο σερβικό λαό, καθώς και υπέρ των συμμοριτών Κοσσοβάρων και άλλων μισθοφόρων που αποτελούν το λεγόμενο "απελευθερωτικό στρατό" τον UCK.

Επρεπε να καταλάβουμε ότι οι περισσότεροι ήταν κατακάθια της κοινωνίας τους. Δε θέλω μ' αυτό που υποστηρίζω, να βάλω στο ίδιο τσουβάλι όλους που εργάζονται εδώ, αλλά η συμπεριφορά πολλών είναι τέτοια που με βάζει σε σκέψεις.

Αρκετοί που θέλουν την "πράσινη κάρτα" για να ενταχθούν νόμιμα στο εργατικό δυναμικό, θα τη χρησιμοποιήσουν δυστυχώς για κάλυψη της εδώ παρουσίας τους. Επίσης οι κυβερνήσεις που τους έφεραν ήξεραν καλά τη δουλιά τους. Ηθελαν με τα πολλά προσφερόμενα φτηνά χέρια να σπάσουν το ντόπιο εργατικό λαϊκό συνδικαλιστικό κίνημα. Να εκβιάζουν οι εργοδότες τους εργαζόμενους με την ανεργία και να τους βάζουν να δουλεύουν πάνω από το οκτάωρο, κεκτημένο με αίμα δικαίωμα.

Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι και δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, όλοι πρέπει να βγούμε στους δρόμους και να διαδηλώσουμε ενάντια στα αμερικανονατοϊκά σχέδια, που θέλουν να βάλουν φωτιά σ' ολόκληρα τα Βαλκάνια και να αιματοκυλήσουν για ακόμα μια φορά τους λαούς, όπως έκανε πριν μισό αιώνα και πλέον ο Χίτλερ.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ

αντιστασιακός

Αθήνα


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ