Κυριακή 30 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
Δολοφονικό λαθρεμπόριο

Τα σκάνδαλα, όμως, όπως και οι περίεργοι θάνατοι που τα συνοδεύουν και συνδέονται με την πολιτική καριέρα του Μπιλ Κλίντον, δεν έχουν τελειωμό.

Μια ιδιαίτερα συζητημένη, παρόμοια υπόθεση της εποχής, που ο σημερινός Πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν κυβερνήτης στην πολιτεία του Αρκάνσας, είναι το λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών, που φαίνεται πως διεξαγόταν, με κέντρο το ορεινό αεροδρόμιο Mena του Αρκάνσας. Το 1996, στην υπόθεση ανακατεύτηκε ακόμη και η CIA, με αφορμή το θάνατο των "παιδιών της σιδηροτροχιάς" (λεπτομέρειες αναφέρονται παρακάτω) και άρχισε τις ανακρίσεις. Ο L. D. Brown, πρώην έφιππος αστυνομικός, είπε ότι ο ίδιος είχε παραστεί δυο φορές στις πτήσεις Mena - Ονδούρα, όπου αντιλήφθηκε να ανταλλάσσονται με τους Κόντρας καραμπίνες Μ - 16 με ποσότητες κοκαϊνης, οι οποίες ακολούθως εισήχθησαν από το Mena. Ο Brown είπε ότι ανέφερε το γεγονός στον τότε κυβερνήτη Κλίντον, αλλά εκείνος δεν έδειξε να εκπλήσσεται, ούτε κι έκανε τίποτε ουσιαστικό για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Σήμερα θεωρείται κοινό μυστικό, ότι δημοκρατικοί και ρεπουμπλικάνοι γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται, αλλά κάνουν τα "στραβά" μάτια στις παράνομες δραστηριότητες του αεροδρομίου της Mena. H έρευνα, βέβαια, της CIA, κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν υπάρχουν αποδείξεις...

Ολως... περιέργως, όμως, αρκετοί άνθρωποι, που είχαν ανάμειξη στην υπόθεση αυτή, βρήκαν μυστηριώδη θάνατο.

Adler Berriman Seal ή Barry Seal: Πιλότος και γνωστός στις αρχές διακινητής ναρκωτικών. Από το 1980 μεταφέρει τις επαγγελματικές του δραστηριότητες στο Mena και παρότι είχε βεβαρημένο ποινικό μητρώο συνεχίζει να εργάζεται στο αεροδρόμιο, μέχρι τη δολοφονία του, το 1986. Το αεροπλάνο του καταρρίφθηκε στη Νικαράγουα.

Florence Martin: Λογίστρια και μάρτυρας της CIA, σχετική με την υπόθεση του πιλότου Barry Seal και της λαθραίας εξαγωγής ναρκωτικών από το αεροδρόμιο Mena. Βρέθηκε νεκρή από τρεις πυροβολισμούς.

Gandy Baugh: Δικηγόρος, που είχε αναλάβει την υπεράσπιση ενός χρηματοδότη και φίλου του Μπιλ Κλίντον, του Dan Lassater. Πέθανε πέφτοντας από το παράθυρο ενός ψηλού κτιρίου τον Ιανουάριο του 1994. Ο πελάτης του, D. Lassater, είχε καταδικαστεί για διακίνηση κοκαϊνης και θεωρούνταν υπεύθυνος για "ξέπλυμα" εκατομμυρίων δολαρίων. Ο συνεργάτης δικηγόρος του Baugh πέθανε ένα μήνα αργότερα.

Danny Casolaro: Ερευνητής δημοσιογράφος. Ερευνούσε την υπόθεση του αεροδρομίου Mena και τη διαχείριση των οικονομικών του Αρκάνσας επί κυβερνήτη Κλίντον. "Εκοψε" τους καρπούς των χεριών του κατά τη διάρκεια της έρευνάς του. Ο θάνατός του θεωρήθηκε από τις αρχές ως αυτοκτονία.

Paul Wilcher: Εισαγγελέας που μελετούσε υποθέσεις δωροδοκίας στο αεροδρόμιο της Mena, μαζί με τον D. Casolaro. Βρέθηκε νεκρός στην τουαλέτα του διαμερίσματός του, τον Ιούνιο του 1993, στην Ουάσιγκτον. Τρεις μόλις βδομάδες πριν, είχε στείλει αναφορά της έρευνάς του, στην Janet Reno.

Judy Gibs: Πρώην "κουνελάκι" του Πεντχάουζ και κολ - γκερλ, ανέφερε τον Μπιλ Κλίντον ανάμεσα στους πελάτες της. Λίγο καιρό μετά που δέχτηκε να βοηθήσει την αστυνομία στην έρευνα για τη διακίνηση της κοκαϊνης στο Αρκάνσας, κάηκε ζωντανή.

Kevin Ives και Don Henry: Δυο παιδιά, που βρέθηκαν νεκρά στις σιδηροδρομικές γραμμές και τα κεντρικά πρόσωπα της γνωστής υπόθεσης "τα Παιδιά της Σιδηροτροχιάς" ή "Θάνατος του Τρένου", που δημιούργησε ιδιαίτερο θόρυβο την εποχή εκείνη στο Αρκάνσας. Ο γιατρός F. Malek που εξέτασε την υπόθεση, κάτω από την εποπτεία του Μπιλ Κλίντον, αποφάνθηκε ότι τα παιδιά αποκοιμήθηκαν στη σιδηροτροχιά και το τρένο πέρασε από πάνω τους. Μια πιο λεπτομερής έρευνα στα πτώματα των αγοριών, οδήγησε στο συμπέρασμα ότι είχαν φονευτεί πριν τοποθετηθούν στις ράγες. Κατά την Jean Duffey, της Δίωξης Ναρκωτικών, τα δυο αγόρια είχαν πέσει πάνω σε επιχείρηση ναρκωτικών του αεροδρομίου Mena και αποτελούσαν επικίνδυνους μάρτυρες, γι' αυτό και εξοντώθηκαν. Ο Dan Harmon, ο ανακριτής του Αρκάνσας που κατέληξε ότι οφειλόταν σε ατύχημα και όχι σε φόνο, βρίσκεται σήμερα στη φυλακή κατηγορούμενος για ναρκωτικά. Ομως παρά τις τρανταχτές ενδείξεις ότι επρόκειτο για φόνο, η υπόθεση ποτέ δεν ξανάνοιξε, η δε Jean Duffey υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει το Αρκάνσας, φοβούμενη για τη ζωή της.

Αρκετοί, οι οποίοι είχαν τη μια ή την άλλη ανάμειξη στην υπόθεση αυτή πέθανανπριν φτάσει η κατάθεσή τους στο Ανώτατο Δικαστήριο. Ολων ο θάνατος θεωρήθηκε αυτοκτονία ή ότι προκλήθηκε από φυσικά αίτια, κατά τον γιατρό F. Malek. Ακολουθεί μια λίστα των μαρτύρων της υπόθεσης Ives και Henry που έχασαν με ύποπτο τρόπο τη ζωή τους:

Keith McMaskie: Πέθανε μαχαιρωμένη 113 φορές τον Νοέμβριο του 1988.

Gregory Collins: Πέθανε από τραύμα πυροβολισμού τον Ιανουάριο του 1989.

Jeff Rhodes: Πυροβολήθηκε, τεμαχίστηκε και βρέθηκε καμένος σε σκουπιδοτενεκέ, τον Απρίλιο του 1989.

James Milan: Βρέθηκε αποκεφαλισμένος. Ο ανακριτής το απέδωσε σε φυσικές αιτίες..!

Jordan Kettleson: Βρέθηκε πυροβολημένος στο κάθισμα του φορτηγού του το 1990.

Richard Winters: Ηταν ύποπτος για τον θάνατο των δύο αγοριών. Σκοτώθηκε σε μια ληστεία τον Ιούλιο του 1989, η οποία θεωρήθηκε "στημένη" από αρκετούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ