Κυριακή 30 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44

Μια σειρά ανεξιχνίαστοι θάνατοι περιβάλλουν την πολιτική καριέρα του Μπιλ Κλίντον. Η λίστα παραείναι μακροσκελής για να θεωρηθεί συμπτωματική και τα μακάβρια γεγονότα, μαζί με τα πολλά ερωτηματικά που τα συνοδεύουν, κραυγάζουν για απαντήσεις. Παρ' όλα αυτά, καμία σχεδόν περίπτωση δεν έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, είτε γιατί δεν υπάρχουν παρά ελάχιστες αποδείξεις, για να στηριχτεί κατηγορητήριο, είτε γιατί τα στόματα κλείνουν, όταν αντιμετωπίζουν την απειλή της κατηγορίας για απόπειρα συνωμοσίας κατά του Προέδρου.

Οι αρμόδιοι, βέβαια, σπεύδουν να τα χαρακτηρίσουν με μια και μόνο λέξη: συμπτώσεις. Ορισμένες, όμως, έρευνες της κοινής γνώμης φανερώνουν πως οι δυο στους τρεις Αμερικανούς δεν πιστεύουν πια, πως όλοι αυτοί οι θάνατοι προέρχονται από αυτοκτονίες ή ατυχήματα. Οι απλοί πολίτες υποψιάζονται, πως η κυβέρνηση ψεύδεται για να σώσει το γόητρο του 42ου Προέδρου της, αλλά οι δικαστές, η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ σιωπούν. Κανείς δε θέλει να ξυπνήσει την αλήθεια, που κοιμάται αβασάνιστα κάτω από το ρυτιδιασμένο δέρμα της υποκριτικής αμερικανικής κοινωνίας. Ας μην ξεχνάμε, πως οι ΗΠΑ διεκδικούν παγκοσμίως, με ηθικολογίες και αστραφτερά χαμόγελα, τα σκήπτρα της δικαιοσύνης και της τιμής.

Το Σεπτέμβρη του 1998 το τηλεοπτικό δίκτυο ABC παρουσίασε ένα δίωρο ειδικό αφιέρωμα με τον τίτλο "Ενας Επικίνδυνος Κόσμος: Τα Χρόνια Του Κένεντι". Δεκάδες μάρτυρες, που εμφανίζονταν για πρώτη φορά, αποκάλυψαν σκάνδαλα του δολοφονημένου Αμερικανού Προέδρου. Στα σκάνδαλα, στα οποία ήταν αναμεμειγμένες 4 - 5 Μυστικές Υπηρεσίες, περίσσευαν οι ερωτικές ίντριγκες με γυναίκες ελευθερίων ηθών, η χρήση ενέσιμων βαρβιτουρικών, διασυνδέσεις με τη Μαφία, ενώ συχνά - πυκνά διαπλέκονταν με πολλαπλές συνωμοσίες για τη δολοφονία του Φιντέλ Κάστρο.

Εύλογο και αναπόφευκτο το ερώτημα: Μετά από πόσα χρόνια και μετά από πόσο κόστος, να περιμένουμε την επίσημη απομυθοποίηση του Μπιλ Κλίντον;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ