Κυριακή 30 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
Αμόκ αυτοκτονιών...

Ενα άλλο σκάνδαλο, ιδιαίτερα επικίνδυνο για όσους ενέχονταν σ' αυτό, ήταν αυτό της Πόλα Τζόουνς. Το 1997, η Πόλα Τζόουνς έφερε ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών τον Μπιλ Κλίντον, με την κατηγορία των ανήθικων προτάσεων, όταν ήταν κυβερνήτης στο Αρκάνσας. Ερευνητής της υπόθεσης ήταν πάλι ο ανεξάρτητος κατήγορος Κένεθ Σταρ.

Και πάλι έχουμε μια σειρά προσώπων, που βρέθηκαν νεκρά, κάτω από ανεξήγητες συνθήκες και ενέχονταν, είτε στο σκάνδαλο αυτό ή σε άλλα παρόμοιου περιεχομένου:

Kathy Ferguson: Πρώην σύζυγος του έφιππου αστυνομικού του Αρκάνσας Danny Ferguson. Πέθανε το Μάη του 1994. Βρέθηκε νεκρή στο λίβινγκ ρουμ του σπιτιού της από πυροβολισμό πίσω από το αυτί. Θεωρήθηκε αυτοκτονία, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν πακεταρισμένες αποσκευές στο σπίτι, πράγμα που έδειχνε ότι σκόπευε να ταξιδέψει ξαφνικά. Ο πρώην σύζυγός της ήταν κατηγορούμενος μαζί με τον Μπιλ Κλίντον στην υπόθεση Πόλα Τζόουνς, ενώ η Kathy Ferguson ήταν πιθανή μάρτυρας υπεράσπισης της Πόλα Τζόουνς.

Bill Shelton: Εφιππος αστυνομικός του Αρκάνσας και αρραβωνιαστικός της Kathy Ferguson. Διαμαρτυρήθηκε για την εκτίμηση των αρχών περί αυτοκτονίας της αρραβωνιαστικιάς του και αποφάσισε να αναζητήσει μέχρι τέλους την αλήθεια. Βρέθηκε νεκρός τον Ιούνη του 1994 από πυροβολισμό. Θεωρήθηκε επίσης ότι αυτοκτόνησε, μην αντέχοντας το θάνατο της αρραβωνιαστικιάς του. To πτώμα του είχε πεταχτεί στον τάφο της Kathy.

Mary Mahoney: Πρώην υπάλληλος του Λευκού Οίκου. Πυροβολήθηκε 5 φορές τον Ιούλη του 1997 στο καφέ Starbuck που διηύθυνε, στο Τζόρτζταουν. Ο φόνος συνέβη αμέσως μετά τη δημοσίευση της σεξουαλικής της παρενόχλησης στο Λευκό Οίκο. Δυο ακόμα από τους συναδέλφους της, που παρευρίσκονταν εκεί, σκοτώθηκαν. Παρά το τριπλό έγκλημα, η υπόθεση γρήγορα μπήκε στα αζήτητα. Ποτέ δε συνελήφθησαν ύποπτοι. Είναι χαρακτηριστικό πως η Μόνικα Λεβίνσκι εξέφρασε φόβους ότι "θα καταλήξει σαν την Μαίρη Μαχόνεϊ".

Suzanne Coleman: Αναφέρθηκε ότι είχε ερωτικό δεσμό με τον Κλίντον, όταν εκείνος ήταν γενικός εισαγγελέας του Αρκάνσας. Βρέθηκε νεκρή από σφαίρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού της. Θεωρήθηκε αυτοκτονία. Την εποχή του θανάτου της, ήταν έγκυος εφτά μηνών και ισχυριζόταν ότι το παιδί ήταν του Κλίντον.

James Bunch: Αυτοκτόνησε με πυροβολισμό. Αναφέρθηκε ότι είχε ένα "Μαύρο Βιβλίο", όπου ήταν καταχωρημένα ονόματα ανθρώπων "επιρροής", που επισκέπτονταν πόρνες στο Τέξας και στο Αρκάνσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ