Παρασκευή 18 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΛΟ
Στη μάχη της πρόκρισης

Με στόχο να εξασφαλίσουν μια από τις δυο προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στην τελική φάση των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, οι εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών ρίχνονται σήμερα στη μάχη των προκριματικών ομίλων. Ως γνωστόν, η χώρα μας τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες έχει το πλεονέκτημα έδρας αφού και οι δυο όμιλοι (Γ όμιλος ανδρών, Β όμιλος γυναικών) θα διεξαχθούν στο ανοιχτό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ. Υπενθυμίζεται ότι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών θα διεξαχθεί στη Φλωρεντία από 2 έως 11 Σεπτέμβρη και το αντίστοιχο των γυναικών στο Πράτο από 4 έως 10 του ίδιου μήνα.

Εθνική Ανδρών: Με απουσίες αλλά και... πάθος

Με πρώτο αντίπαλο τη Μολδαβία ανοίγει σήμερα τους αγώνες της η Εθνική ανδρών (20.00). Στον όμιλο μετέχουν ακόμη η Γαλλία και η Γερμανία, που θα κοντραριστούν μια ώρα αργότερα. Οπως γίνεται αντιληπτό, οι αντίπαλοι θεωρούνται στα μέτρα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος που λογικά δε θα πρέπει να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα όσον αφορά την πρόκριση. Παρ' όλα αυτά ο Κούλης Ιωσηφίδης κάθε άλλο παρά... το κεφάλι του ήσυχο έχει. Η απουσία του Τάσου Παπαναστασίου, που τελικά δεν μπόρεσε να ξεπεράσει την ίωση που τον ταλαιπωρεί, είναι αναμφίβολα μεγάλη ζημιά. Οπως τόνισε ο Ελληνας τεχνικός, αναγκαστικά το βάρος των επιθέσεων θα πέσει στον Γιώργο Αφρουδάκη αλλά ευελπιστεί ότι όσοι κληθούν να παίξουν το ρόλο του "πιλότου" θα μπορέσουν να βγάλουν σε πέρας την αποστολή τους.

Εθνική Γυναικών: Ευκαιρία για... ρεβάνς

Την ευκαιρία να μετριάσει τις άσχημες εντυπώσεις από την αποτυχία στο ΦΙΝΑ ΚΑΠ ψάχνει η Εθνική Γυναικών στο Β προκριματικό όμιλο, όπου θα βρει στο δρόμο της τη Βρετανία (σήμερα στις 19.00), τη Γερμανία και την Ουκρανία. Τα κορίτσια του Φώντα Μουδάτσιου με σύμμαχο την πολύ καλή παράδοση, που έχουν απέναντι στους δυο από τους τρεις αντίπαλους τους (Βρετανία και Γερμανία), θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν μια από τις δυο πρώτες θέσεις του ομίλου που θα τους δώσουν την πρόκριση στην τελική φάση του πρωταθλήματος. Στις 18.00 θα παίξουν η Γερμανία με την Ουκρανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ