Κυριακή 27 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29

Lada Libra

Οικογενειακό με... τιμή

Κάλιο αργά, παρά ποτέ. Κάπως έτσι ο Φοίβος Χριστοδουλίδης, διευθύνων σύμβουλος της "Lada Hellas" παρουσίασε στους συντάκτες του ειδικού Τύπου το αναμενόμενο από το 1997 Libra. Το μοντέλο VAZ 2100 αποτελεί την ελπίδα της "Autovaz" για την εποχή που έρχεται και ο κ. Χριστοδουλίδης, δικαιολογώντας και την καθυστέρηση, τόνιζε πως "η καλή δουλιά, αργεί να γίνει"...

Το Libra είναι μια οικογενειακή berlina 4,27 μέτρων, με ικανοποιητικούς χώρους και ένα πορτ-παγκάζ 450 λίτρων. Αισθητικά και ποιοτικά έχει έρθει κοντύτερα στα ευρωπαϊκά στάνταρ από οποιοδήποτε άλλο Lada μέχρι σήμερα. Το αυτοκίνητο βέβαια είναι αυθεντικά ρωσικό και δεν ξεγελά κανένα η συνεργασία με την "General Motors". Εδώ κρύβεται και η ψυχή του αυτοκινήτου.

Το Libra είναι γερό και φθηνό, αφού στην τιμή των 2.990.000 δρχ., δεν υπάρχει τίποτε άλλο σε αυτό τον όγκο ή τον κυβισμό. Βέβαια δεν είναι και συνηθισμένο φαινόμενο πια, ένας κινητήρας 1.500 κ.εκ. να αποδίδει 71 ίππους. Το αυτοκίνητο από την άλλη μεριά διαθέτει αρκετή ροπή και σχετικά οικονομικό στην κατανάλωση, κάτι που αποδεικνύει ότι διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τη ρωσική αυτοκινητιστική φιλοσοφία, παραμένοντας "αντικαταναλωτικό" προϊόν.

Τόσο το εργοστάσιο όσο και η εδώ αντιπροσωπεία επενδύουν στην ισόβια σχέση με τον πελάτη, γι' αυτό το λόγο εξάλλου οι τιμές των ανταλλακτικών είναι εκτός συναγωνισμού... Το φτερό του Libra κοστίζει 13.000 δρχ. όσο δηλαδή μια μανέτα τιμονιού μοτοσικλέτας. Αυτό ίσως είναι και το καλύτερο δικαιολογητικό για τις οποίες γκρίνιες προκαλούν οι μικρές ατέλειες στο φινίρισμα ή η βαριά αίσθηση του τιμονιού, το οποίο δεν είναι υδραυλικό σε καμιά έκδοση. Οι πληροφορίες του "Ριζοσπάστη" πάντως κάνουν λόγο για τη δυνατότητα επιλογής υδραυλικού τιμονιού στο άμεσο μέλλον, με κόστος περίπου 100.000 δρχ. Το air condition, το οποίο είναι ιταλικής μελέτης, θα κοστίζει με την τοποθέτησή του περίπου 250.000 δρχ.

Πάντως ακόμα και στη βασική του τιμή το νέο Lada εξοπλίζεται με ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές, immobilizer, ρυθμιζόμενο καθ' ύψος τιμόνι πλήρη πίνακα οργάνων και μια σειρά "καλούδια" που διευκολύνουν τη ζωή των επιβατών. Στην έκδοση Li δίνεται προίκα ένα ηλεκτρικό πακέτο που περιλαμβάνει παράθυρα εμπρός - πίσω και ραδιοκασετόφωνο, κοστίζοντας 3.158.000 δρχ. Η έκδοση Li extra διαθέτει σπορ εξοπλισμό και η τιμή του ανεβαίνει στα 3.462.000 δρχ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ