Παρασκευή 2 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Οι εκτελεσμένοι της Αίγινας

Στην Αίγινα, στα μαύρα χρόνια του Εμφυλίου Πολέμου, πολλοί είναι οι αγωνιστές φυλακισμένοι, που εκτελέστηκαν από το μισαλλόδοξο κράτος της εποχής εκείνης, υπερασπιζόμενοι την εθνική ανεξαρτησία της πατρίδας μας.

Τους εκτελεσμένους αγωνιστές, τιμούν κάθε χρόνο, με μνημόσυνο που τελούν στον τόπο του μαρτυρίου τους, στο Νεκροταφείο του νησιού, οι αντιστασιακοί και οι συγγενείς τους.

Τη φετινή εκδήλωση διοργάνωσαν και πραγματοποίησαν την Κυριακή 27 Ιούνη, τα Παραρτήματα που ανήκουν στη δύναμη της Α Νομαρχιακής Πειραιά της ΠΕΑΕΑ με τη συμμετοχή του "Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης", καθώς και της ΚΟ Βάσης της Αίγινας του ΚΚΕ.

Για τους αγώνες, για κοινωνική δικαιοσύνη και πρόοδο των φυλακισμένων και στη συνέχεια εκτελεσμένων, αναφέρθηκε σε ομιλία του ο πρόεδρος του Συλλόγου Απογόνων Γρηγόρης Τουγλίδης,ενώ το χρονικό της εκτέλεσης εξιστόρησε η αδελφή του εκτελεσμένου νεολαίου Κ. Γιαννόπουλου.Στη συνέχεια, κατατέθηκαν στεφάνια και ο γραμματέας της ΚΟ Αίγινας διαβεβαίωσε τους παρευρισκομένους ότι σύντομα ολοκληρώνεται η μελέτη για την ανέγερση μνημείου προς τιμήν των εκτελεσμένων αγωνιστών, στο χώρο του Νεκροταφείου, όπου υπάρχει και το Κοινοτάφειο. Τα σχέδια του μνημείου ανήκουν στον γλύπτη Γιάννη Κινάκη και η δαπάνη της ανέγερσης θα καλυφθεί από προσφορές Αντιστασιακών Οργανώσεων, Μαζικών Φορέων, καθώς και από τους συγγενείς των εκτελεσμένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ