Τρίτη 6 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μύθοι όπερας και πρόζας

Αρχίζει σήμερα στους Δελφούς, η Διεθνής Συνάντηση με θέμα "Μύθος, Μουσική και Δράμα",που είναι αφιερωμένη στο λυρικό δράμα. Η επίσημη έναρξη της συνάντησης θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, στις 7μ.μ. Θα ακολουθήσει δήλωση προς τιμή των συνέδρων και στις 9.30μ.μ. στο Αρχαίο Στάδιο Δελφών η πανελλήνια πρώτη παράσταση της όπερας του Τζάκοπο Πέρι "Ευρυδίκη",όπερα που θεωρείται η πρώτη του λυρικού θεάτρου και πρωτοπαρουσιάστηκε στους γιορτασμούς των γάμων του Ερρίκου Δ της Γαλλίας με την Μαρία των Μεδίκων. Η σκηνοθεσία (παραγγελία του ΕΠΚΔ) είναι της Μαρίας Γυπαράκη,τα σκηνικά του Ωρελιέν Λερίς,τα κοστούμια της Λιλής Κεντάκα,η μουσική προετοιμασία του Δημήτρη Γιάκα,η μουσική διεύθυνση του Νίκου Παναγιωτίδη.

Αύριο, εξάλλου, αρχίζουν οι εργασίες του διεθνούς συμποσίου με το παραπάνω θέμα, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή (11/7).

Σημειώνουμε και τις παράλληλες εκδηλώσεις του συμποσίου: 7/7 η παράσταση"Ηχοθέασις - Λόγος: Σύγχρονα μουσικά δρώμενα", σε σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη και ρεσιτάλ κιθάρας της Αντιγόνης Γκόνη.8/7 παράσταση του "Θεάτρου του Λιέρ" με το "Αίμα των Λαβδακιδών: Λάιος", σε σκηνοθεσία Φαρίντ Παγιά.9/7 Αφιέρωμα στη μνήμη του Γιάννη Χρήστου από το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής σε διεύθυνση Θόδωρου Αντωνίου.10/7 θα παρουσιαστεί η Γκαλά όπερα "Μύθοι και Ηρωες στην όπερα".

  • Αρχισαν χτες στο Κάστρο Λαμίας και θα συνεχιστούν μέχρι το Σάββατο οι παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης,με τον "Πλούτο" του Αριστοφάνη. Η παράσταση ανεβάστηκε σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη,σκηνοθεσία Κώστα Μπάκα,σκηνικά - κοστούμια Αλέκου Φασιανού,μουσική Δημήτρη Μαραγκόπουλου,χορογραφίες Ισίδωρου Σιδέρη.Μετά τη Λαμία ο θίασος θα δώσει παραστάσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και στην Αθήνα, με προτελευταίο σταθμό το Ηρώδειο.
  • Στο "Σαϊνοπούλειον" αμφιθέατρο της Σπάρτης, θα παρουσιάσει στις 8 Ιουλίου (9.30μ.μ.) το θέατρο "Πολιτεία",τη μεγάλη του επιτυχία, την εξαιρετική παράσταση της "Φόνισσας" του Αλ. Παπαδιαμάντη,σε διασκευή - σκηνοθεσία του Σωτήρη Χατζάκη.Τα σκηνικά - κοστούμια είναι της Ερσης Δρίνη,η μουσική σύνθεση και διδασκαλία του Τάκη Φαραζή,οι φωτισμοί του Αντώνη Παπαγιωτόπουλου.Πρωταγωνιστεί η Λυδία Κονιόρδου.Παίζουν οι: Αδριανή Τουντοπούλου, Μάρθα Φριτζίλα, Μαρία Καντιφέ, Μίνα Λουίζου, Σωτήρης Χατζάκης και οι μουσικοί Δήμος Παπαοικονόμου, Μιχάλης Χολέβας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ