Σάββατο 10 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η πορεία της έρευνας για τα "παιχνίδια" στο ΧΑΑ

Ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της έρευνας που διενεργεί ο εισαγγελέας Δ. Ασπρογέρακας για τα "παιχνίδια" που παίζονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών και την απάτη με τις μετοχές "φούσκες". Τη Δευτέρα και την Τρίτη αναμένεται να καταθέσουν οι πρόεδροι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών Στ. Θωμαδάκης και Σπ. Κουνάκης αντίστοιχα. Με τις δύο αυτές καταθέσεις ολοκληρώνεται ο κύκλος των μαρτύρων και αφορά το κυρίως σκέλος της υπόθεσης.

Ως γνωστόν, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών είχε δώσει παραγγελία στον αρμόδιο για την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος εισαγγελέα Δ. Ασπρογέρακα, να διενεργήσει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση με στόχο να αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες και να προστατευτεί το επενδυτικό κοινό από τις απάτες με τις μετοχές "φούσκες". Στο έργο του ο Δ. Ασπρογέρακας συνεπικουρείται από τους αντεισαγγελείς Π. Παναγιωτόπουλο και Κ. Τσαβέλα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις προτεραιότητες των εισαγγελικών λειτουργών είναι να ερευνηθεί το φαινόμενο εισηγμένων στο Χρηματιστήριο μετοχών, η τιμή των οποίων παρουσιάζει κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα σκαμπανεβάσματα που προκαλούν υπόνοιες για χρηματιστηριακά παιχνίδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ