Τετάρτη 14 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΟΛΟΙ ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 7 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ
ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ

Το αμερικάνικο γεράκι Ου. Κοέν μοίρασε χτες από τη Θεσσαλονίκη ευχαριστίες προς υποτακτικούς για την πλήρη συμμετοχή τους στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ενάντια στους λαούς της περιοχής. Οταν οι ΗΠΑ ευγνωμονούν, ο λαός πρέπει να τιμωρεί παραδειγματικά, τονίζει το ΚΚΕ

Εφτασε χτες στη Θεσσαλονίκη το γεράκι του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και συναντήθηκε με τους Ελληνες ομολόγους του, μοιράζοντάς τους εύσημα για τη δουλική στάση υποτακτικού, που τήρησαν, υποστηρίζοντας πλήρως την αμερικανοΝΑΤΟική προπαγάνδα και πρακτική. Την ίδια στιγμή, εργαζόμενοι και νέοι της Θεσσαλονίκης διαδήλωναν ενάντια σ' αυτήν την επίσκεψη. Σήμερα ο Ου. Κοέν αναμένεται στην Αθήνα για νέες συναντήσεις και άλλων "γιέσμεν".

Σε ανακοίνωσή τους, οι μαζικοί φορείς της Αθήνας καλούν το λαό και τη νεολαία στο σημερινό συλλαλητήριο, στην πλατεία Συντάγματος, στις 7 το απόγευμα, καταγγέλλοντας ότι ο Κοέν είναι ανεπιθύμητος, γιατί διέπραξε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Ιδού ο κατάλογος των εγκλημάτων του:

  • Επί 77 μέρες, με βόμβες ουρανίου, ναπάλμ, βομβάρδισαν και δολοφόνησαν πάνω από 5.000 αμάχους.
  • Εκατοντάδες νοσοκομεία, εργοστάσια, σχολεία, δημόσια κτίρια, σπίτια βομβαρδίστηκαν και καταστράφηκαν ολοσχερώς.
  • Κατέστρεψαν το 70% των οδικών και το 50% των σιδηροδρομικών γραμμών. Το 35% της Σερβίας παρέμεινε χωρίς ηλεκτροδότηση.
  • Η βιομηχανική παραγωγή της Σερβίας μειώθηκε κατά 45%. Η οικονομική καταστροφή ξεπερνά τα 100 δισ. δολάρια. 600.000 άνθρωποι έχασαν τη δουλιά τους.
  • Το περιβάλλον, το έδαφος, το νερό, οι σοδειές μολύνθηκαν ανεπανόρθωτα.Για όλα αυτά, λοιπόν, ο λαός δεν ξεχνά, οργανώνεται, νικά...

ΣΕΛ.  6   -   9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ