Παρασκευή 16 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (ΠΑΜΕ)
ΔΕ ΣΚΥΒΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
η εργατική τάξη της χώρας

Πιο αποφασιστικά, ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι, θα συνεχιστεί ο ταξικός αγώνας κατά της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης, ενάντια στο ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων και την ικανοποίηση άμεσων αιτημάτων των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων

"Θερμή" απάντηση στη θερινή επίθεση της κυβέρνησης έδωσαν χτες από το Σύνταγμα, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, που πήραν μέρος στο συλλαλητήριο που οργάνωσε το ΠΑΜΕ. Από τις ομιλίες, τα συνθήματα, τα πανό των διαδηλωτών, δόθηκε στις δυνάμεις του κεφαλαίου, στην κυβέρνηση και σε όλους όσοι στηρίζουν τη βαθιά αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική, το ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι ταξικές δυνάμεις αγρυπνούν, ανασυντάσσονται και οργανώνονται για να υπερασπίσουν τις δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς από την επιταχυνόμενη πολιτική του ξεπουλήματος. Να μην επιτρέψουν την επιβολή του εργασιακού μεσαίωνα στους χώρους δουλιάς και την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης. Να απαιτήσουν, ακόμα πιο αποφασιστικά, μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας - που βρίσκεται σε ανεξέλεγκτη τροχιά - και ουσιαστική υποστήριξη των ανέργων, φορολογική ανακούφιση, εισοδηματική στήριξη μισθωτών και συνταξιούχων, 35ωρο - 7ωρο - πενθήμερο.

Το μαχητικό συλλαλητήριο ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Μεταφορών - όπου οι διαδηλωτές απαίτησαν να σταματήσει τώρα η παράδοση της "Ολυμπιακής" στους Βρετανούς κεφαλαιούχους ανταγωνιστές της - και κατέληξε στη Βουλή.


ΣΕΛ.  14   -   15

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ