Σάββατο 17 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Προβλήματα στη ΒΙΟΜΑΓΝ

Ο ιδιοκτήτης των πρώην μεταλλείων του Σκαλιστήρη, επικαλούμενος οικονομικά προβλήματα, έχει οδηγήσει σε λειτουργική απραξία την επιχείρηση και έχει θέσει το μισό προσωπικό σε διαθεσιμότητα

Σε κρίσιμη φάση έχει εισέλθει η ΒΙΟΜΑΓΝ (μεταλλεία πρώην Σκαλιστήρη) τουΚ. Βαρβούτη,αφού τα οικονομικά προβλήματα που ισχυρίζεται ότι αντιμετωπίζει, τον οδήγησαν στη λειτουργική απραξία της επιχείρησης, να θέσει το μισό προσωπικό σε διαθεσιμότητα, ενώ το υπόλοιπο που εργάζεται να παραμένει απλήρωτο από το Μάρτη. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας ισχυρίζεται ότι τα οικονομικά του προβλήματα προέρχονται από τη μη πληρωμή των εξαγωγών σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, ενώ ο ίδιος επιχειρηματίας, έχει βάλει "μέσα" κατά 6,5 δισεκατομμύρια τη συνέταιρό το, και κάτοχο του 35% της ΒΙΟΜΑΓΝ, την Alpha Venture Capital, θυγατρική του ομίλου της Πίστεως. Σύμφωνα με πληροφορίες, η θυγατρική του ομίλου Πίστεως εξετάζει το ενδεχόμενο να απεμπλακεί από την επιχείρηση, πουλώντας το ποσοστό που κατέχει.

Για τα προβλήματα της ΒΙΟΜΑΓΝ, προχτές πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης και αποφασίστηκε ότι εντός της βδομάδας ο Κ. Βαρβούτης θα πρέπει να καταθέσει νέο επιχειρηματικό σχέδιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αγορά της επιχείρησης, ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, εκτός από την πρώτη δόση των 300 εκατομμυρίων δραχμών, δεν έχει δώσει δραχμή στο ελληνικό δημόσιο. Αντίθετα, όμως, η κυβέρνηση του παραχώρησε και τα μεταλλεία πρώην Παπαστρατή. Οσο για τους 350 περίπου εργαζόμενους της επιχείρησης, το μέλλον διαγράφεται εξαιρετικά δυσοίωνο, αφού παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Μάρτη, ενώ τίθενται σε εκ περιτροπής διαθεσιμότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ