Τρίτη 20 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
Νέο ρεκόρ στη Σοφοκλέους

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών μετοχών έσπασε και το φράγμα των 4.500 μονάδων

Αξιόλογη άνοδο 2,68% σημείωσε χτες ο μέσος όρος αύξησης των τιμών των μετοχών που είναι εισηγμένες και διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ), διαμορφώνοντας έτσι το Γενικό Δείκτη στο νέο - ιστορικό - ρεκόρ των 4.528,38 μονάδων, έναντι 4.410,33 της περασμένης Παρασκευής.

Η χτεσινή αύξηση των τιμών μετοχών στη Σοφοκλέους οφείλεται κυρίως στη μεγάλη άνοδο που σημείωσαν και χτες οι τραπεζικές μετοχές, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη ο "πόλεμος" εξαγορών και συγχωνεύσεων (όπως η περίπτωση των τραπεζικών ομίλων Λάτση και Πειραιώς, που ερίζουν για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της Τράπεζας Εργασίας), καθώς επίσης και οι πληροφορίες ή φήμες για εξαγορές και συγχωνεύσεις άλλων τραπεζών, που έχουν στόχο τον πλήρη έλεγχο του τραπεζικού συστήματος.

Το κλείσιμο της χτεσινής συνεδρίασης του ΧΑΑ βρήκε 215 μετοχές με άνοδο, 11 με μηδενική μεταβολή (έκλεισαν στα ίδια επίπεδα με εκείνα της περασμένης Παρασκευής) και 73 μετοχές με πτώση. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές του κλάδου "συμμετοχών" (4,83%) και ακολούθησαν οι μετοχές των κλάδων "βιομηχανίας" (4,01%), "επενδύσεων" (3,85), των τραπεζών (2,63%) και με ποσοστά κάτω του γενικού δείκτη οι υπόλοιποι κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ