Τρίτη 20 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΠΑ ΑΜΕΡΙΚΑ
Τροπαιούχοι οι "Καριόκας"

Και το όνομα αυτής... Βραζιλία. Με κορυφαίους τους Ριβάλντο και Ρονάλντο η "σελεσάο" νίκησε πιο εύκολα από ό,τι αναμενόταν την Ουρουγουάη, με 3-0 και κατέκτησε για έκτη φορά το Κόπα Αμέρικα. Τα δύο γκολ του διεθνή άσου της Μπαρτσελόνα (20', 27') και το τρίτο του Ρονάλντο (46') ανέβασαν στο βάθρο για δεύτερη συνεχόμενη φορά τη Βραζιλία και παράλληλα έδωσαν και την απάντηση στα πικρόχολα σχόλια, για την ήττα στον τελικό του περσινού Μουντιάλ από τη Γαλλία. Η Ουρουγουάη δεν μπόρεσε να απειλήσει σε κανένα σημείο του αγώνα την άμυνα της Βραζιλίας, η οποία πέρα από την ουσία, είχε και διαστήματα που... έκρυψε την μπάλα, προσφέροντας θέαμα στους 30.000 φιλάθλους που παρακολούθησαν τον αγώνα στην Ασουνσιόν.

Στο μικρό τελικό το Μεξικό νίκησε τη Χιλή 2-1 και κατέκτησε την τρίτη θέση στο θεσμό. Τα γκολ για το Μεξικό πέτυχαν οι Παλέντσια (26') και Ζεπέδα (86' με πέναλτι), ενώ για τη Χιλή ισοφάρισε ο Παλάσιος (81'). Η ήττα αυτή έφερε γκρίνια στις τάξεις της Χιλής και έτσι οι Ζαμοράνο και Σάλας έθεσαν θέμα αποχώρησης από την εθνική.

* Ο Σταν Κόλιμορ προτίμησε τη Φούλαμ από τον Παναθηναϊκό, καθώς σύμφωνα με χτεσινά δημοσιεύματα του αγγλικού Τύπου, θα συνεχίσει την καριέρα του στο πρωτάθλημα της Α κατηγορίας της Αγγλίας με τη φανέλα της Φούλαμ. Η Αστον Βίλα δέχτηκε να παραχωρήσει τα δικαιώματα του Κόλιμορ στην ομάδα του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ για τρεις μήνες, αντί του ποσού του ενός εκατομμυρίου λιρών.

* Εκπλήξεις σημειώθηκαν στους πρώτους αγώνες του 3ου γύρου του κυπέλλου ΙΝΤΕΡΤΟΤΟ, καθώς η ρουμανική Πιάτρα Νέαμτ υποχρέωσε σε ισοπαλία τη Γιουβέντους με 1-1, ενώ και το Αμβούργο ηττήθηκε εντός έδρας από τη Βασιλεία (Ελβετία) με 1-0.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ